3 tips voor het opvoeden van je hond

Steeds meer puppy’s uit het asiel vinden een warm thuis. Daar worden we natuurlijk heel blij van! Maar we willen het nog wel even met je hebben over de opvoeding van je nieuwe huisdier. Want dat gaat nog niet altijd goed. Wij helpen je graag een handje. Met deze tips wordt het opvoeden van je hond echt succesvol!

1 – Niet bedelen

Dit is echt de grootste ergernis van mensen die een hond hebben. Een hond krijgt vrij vaak brokken en in het weekend vlees. Maar jouw maaltijd is natuurlijk veel interessanter dan elke keer dezelfde maaltijd die je hond voorgeschoteld krijgt. Je moet vanaf het begin streng blijven: bedelen mag niet! Vaak werkt het om honden in de bench te zetten als je gaat eten. Zo leert hij dat hij op zijn eigen plekje moet blijven als jullie gaan eten. Een andere tip is om dezelfde tijden aan te houden voor het eten. Als jullie eten, mag je hond ook eten.

2 – Niet op de bank

Lig jij heerlijk op de bank, zet je hond van die mega puppy ogen op. ‘Ach, één keer op de bank mag wel!’. Maar pas op, want zodra je hond doorheeft dat dit mag, is het hek van de dam. Maak de keuze: wel of niet op de bank? Als je ervoor kiest om hem niet op de bank te laten liggen of zitten, zorg er dan voor dat iedereen hiervan op de hoogte is. Zo krijg je geen meningsverschillen en weet iedereen dat het wel of juist niet mag.

3 – Zitten bij de stoep

Als je in de stad woont, weet je hoe gevaarlijk hard auto’s, scooterrijders en fietsers soms rijden. En als je hond dan net te enthousiast naar de overkant wil rennen, kan dat fout aflopen. Zorg daarom dat je je hond direct aanleert dat hij moet stoppen bij de stoep voordat jullie oversteken. Zodra je hond dit eenmaal doorheeft, hoef je niet meer bang te zijn dat hij ineens keihard naar de overkant wil rennen.