Dit is het beste biologische hondenvoer van 2024

Als je alleen het allerbeste wilt voor jouw hond, kun je hem het beste biologisch hondenvoer geven. Dan weet je zeker dat hij geen bestrijdingsmiddelen of chemische conserveringsmiddelen binnenkrijgt. Gelukkig zijn er steeds meer fabrikanten die biologisch hondenvoer produceren. Het bekendste is het Yarrah hondenvoer, maar ook Edgard & Cooper maakt steeds meer opties qua biologische hondenbrokken. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten om het beste biologische hondenvoer voor jouw hond te vinden. Ook hebben we ons favoriete bio hondenvoer voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de 10 beste biologische hondenvoer keuzes van 2024

In de top 10 beste biologisch hondenvoer zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!Uitgelicht: 3 keer het beste biologische hondenvoer van 2024

Yarrah Biologisch – Kip 

Beste biologisch hondenvoer 2022
Yarrah Biologisch - Kip - Hondenvoer - 10 kg
€58,50
Dobey.nl

Het beste biologische hondenvoer van dit moment is volgens ons het Yarrah Bio hondenvoer met kip. Deze biologische hondenbrokken zijn zeer smakelijk en bevatten alle essentiële voedingsstoffen die je hond nodig heeft voor een actief en gezond leven. De belangrijkste eiwitbron is biologische kip. Dit biologisch hondenvoer is licht verteerbaar en bevat het geen schadelijke stoffen of chemische conserveringsmiddelen.

Allergische reacties komen dankzij de zorgvuldige samenstelling dan ook zelden voor. Een ander voordeel van Yarrah hondenvoer is de stevige ontlasting die honden ervan krijgen. Naast deze variant met kip kun je ook uit andere smaken Yarrah hondenvoer kiezen.

Je kunt dit Yarrah Kip biologische hondenvoer bij de volgende webshops bestellen:


Edgard & Cooper Verse Biokalkoen & Biokip

Ook de biologische hondenbrokken van Edgard & Cooper met verse bio kalkoen en bio kip mogen niet ontbreken in de top 10 met het beste biologische hondenvoer. Deze biologische hondenbrokken bevatten naast kip en kalkoen allerlei gezonde ingrediënten, zoals wortel, peer en chiazaad. Ook de kruiden en botanische toevoegingen maken dit bio hondenvoer heel gezond.

Verder zijn deze biologische hondenbrokken vrij van graan en zijn ze gemakkelijk te verteren. De brokjes zijn zowel voor grote als kleine honden geschikt. Er zijn ook andere smaken verkrijgbaar, maar let er wel op dat niet al het Edgard & Cooper hondenvoer biologisch is.

Je kunt dit Edgard & Cooper biologische hondenvoer bij de volgende webshops bestellen:


Yarrah Hond Droogvoer Vegetarisch

Als je zo min mogelijk dierenleed en een zo laag mogelijke belasting voor het milieu wilt, kun je het beste het Yarrah Vega biologisch hondenvoer kiezen. Deze vegetarische brokjes bevatten alles wat je hond nodig heeft, maar zijn vrij van vlees. De eiwitten, vetten en koolhydraten in dit voer komen onder andere uit sojabonen, kokosvet, baobab, witte lupine en granen.

De eiwitten in dit Yarrah hondenvoer zijn goed opneembaar. Het bio hondenvoer is volledig uitgebalanceerd en is ook heel geschikt voor honden met huid- of vachtproblemen en honden met verteringsproblemen of allergieën voor vlees.

Je kunt dit Yarrah Droogvoer Vegetarisch biologische hondenvoer bij de volgende webshops bestellen:


Waarom biologisch hondenvoer

Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met bewust leven en daar hoort ook bewust eten bij. Het is dan ook niet zo gek dat we ook op zoek gaan naar de beste, meest verantwoorde voeding voor onze hond. Daarbij letten ook steeds meer mensen op de impact die het hondenvoer heeft op de planeet en het dierenleed in de vee-industrie. 

Dierenwelzijn

In de meeste hondenbrokken zit vlees en vaak staan we er niet zo bij stil waar dat vandaan komt. Veel mensen denken dat er alleen restvlees gebruikt wordt voor hondenvoer, maar dat is zeker niet het geval. Daarvoor worden er teveel honden als huisdier gehouden. Door biologisch hondenvoer te kiezen, hebben de dieren meer ruimte gehad en biologisch voer gegeten.

Milieu

Veel mensen zijn zich er inmiddels ook van bewust dat wat we eten impact heeft op het milieu. Ook dat geldt voor hondenvoer. Als je voor biologisch hondenvoer kiest, zijn er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Let er wel op dat hoe meer vlees er in het hondenvoer zit, hoe belastender het voer is voor het milieu. Het minst belastende hondenvoer is het vegetarische Yarrah Vega hondenvoer.

Gezondheid

Biologisch hondenvoer draagt ook bij aan de gezondheid van je hond. In biologisch voer zitten geen bestrijdingsmiddelen en voor het conserveren worden ook geen chemische middelen toegevoegd. Hierdoor reageren veel honden beter op biologisch hondenvoer.

Waar je op moet letten om het beste biologisch hondenvoer te kiezen

Om het beste biologisch hondenvoer voor jouw trouwe viervoeter te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Keurmerk

Biologische producten kun je herkennen aan het EKO-keurmerk en het Europees Biologisch Keurmerk. Dit geldt ook gewoon voor biologisch hondenvoer. Daarnaast kun je ook nog letten op het Beter Leven-keurmerk en het MSC-keurmerk voor duurzaam gevangen vis.

Voedingsstoffen

Ook al is het hondenvoer biologisch, het is ook nog steeds belangrijk dat het de juiste voedingsstoffen bevat. Per 15 kg lichaamsgewicht heeft een hond bijvoorbeeld 25 gram eiwit nodig. Ook hebben honden voldoende vetten nodig en is het goed om te letten op de vitaminen en mineralen die in het voer zitten.

Allergieën

Als je hond allergieën heeft, is het zaak om voorzichtig te zijn met het veranderen van zijn voer. Vaak reageren honden met allergieën beter op biologisch hondenvoer, doordat er minder chemische stoffen inzitten. Honden die allergisch zijn voor bepaalde eiwitten in vlees, doen het vaak ook heel goed op Yarrah Vega hondenvoer. Honden die allergisch of overgevoelig zijn voor graan kun je het beste biologisch graanvrij hondenvoer geven.

Leeftijd

Hou ook rekening met de leeftijd van je hond. Een puppy kun je het beste biologisch puppyvoer geven, zoals Yarrah puppyvoer of de Edgard & Cooper kuipjes met biologisch puppyvoer. Voor senioren is Yarrah Senior hondenvoer een goede keuze.

Biologische hondenvoer beste

Grootte

Soms is het standaard bio hondenvoer wat te groot voor kleine hondjes. Ze kunnen dan moeite hebben om de brokjes weg te krijgen. Voor kleine hondjes kun je dan ook het beste biologisch hondenvoer speciaal voor kleine rassen kopen, zoals het Yarrah Small Breed hondenvoer.

Conclusie over het beste biologische hondenvoer

Biologisch hondenvoer is gezond en beter voor het milieu. Het is dan ook niet zo gek dat het steeds populairder wordt. Voor biologisch hondenvoer kun je onder andere terecht bij Yarrah, Edgard & Cooper en WOOOF, maar er zijn ook andere merken die biologisch hondenvoer produceren. Bij het kiezen van het beste biologisch hondenvoer is het belangrijk om te letten op keurmerken voor biologische producten, maar ook op de voedingsstoffen, de leeftijd en grootte van je hond en eventuele allergieën die je hond heeft. De meest milieubewuste keuze is het vegetarische Yarrah Vega hondenvoer. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste biologische hondenbrokken voor jouw trouwe viervoeter hebt gevonden.