Zo kies je de beste hondenföhn / waterblazer

Veel honden vinden het heerlijk om zo nu en dan een duik te nemen of even lekker in de modder te rollen. Hun baasjes zijn vaak wat minder enthousiast over deze taferelen. Zeker als je een hond hebt met een langzaam drogende vacht of veel klitten, bezorgen deze pleziertjes jou een hoop werk. Met een goede hondenföhn of waterblazer is je hond zo weer schoon en droog. Wat de beste hondenföhn voor jouw hond is, hangt van een aantal factoren af. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een professionele hondenföhn, zoals de Vida XL Waterblazer of de Buxibo Waterblazer. Maar ook kleinere modellen kunnen interessant zijn. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten om de beste hondenföhn te vinden. Ook hebben we onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de 10 beste hondenföhns van 2024

In de top 10 beste hondenföhns zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!Uitgelicht: 3 keer de beste hondenföhn van 2024

Buxibo Krachtige Hondenföhn

De beste hondenföhn en waterblazer van dit moment is de Buxibo. Deze betaalbare hondenföhn is geschikt om je hond droog te blazen na een wasbeurt, maar ook om hem schoon en droog te blazen na een wandeling in de regen. Je kunt zelf het vermogen (500 tot 2400 Watt) en de temperatuur (30°C tot 70°C) instellen. Zo kun je je hond rustig aan de Buxibo waterblazer laten wennen op de zachte stand en kun je deze eventueel opvoeren om je hond sneller droog te blazen.

Je kunt kiezen voor een koude, warme of hete stand. De laatste is is geschikt om bacteriën in de vacht te doden. De koude stand is handig voor gevoelige plekken, dichter op de huid van de hond. De Buxibo hondenföhn heeft een snoer van 3 meter.

Je kunt deze Buxibo hondenföhn bij de volgende webshops bestellen:


Gridbyt professionele hondenföhn

Ook de Gridbyt waterblazer is een hele goede keuze. De hondenföhn is licht van gewicht en je kunt de luchtsnelheid traploos instellen. Ideaal om je hond rustig aan de waterblazer te laten wennen. Ook krijg je er 3 blaasmonden bij, waarmee je op verschillende manieren kunt blazen. De Gridbyt professionele hondenföhn is ideaal om je hond schoon en droog te blazen na een regenachtige wandeling of een duik in de sloot, maar ook na een wasbeurt.

Na het droogblazen is de vacht schoon en vrij van klitten. De hondenföhn is van goede kwaliteit, weegt 4 kg en heeft een netsnoer van 2,20 meter.

Je kunt deze Gridbyt professionele hondenföhn bij de volgende webshops bestellen:


Impaqt Hondenfohn – Honden Fohn – Dierenborstel

Een andere goede hondenföhn is dit model van het merk Impaqt. De waterblazer is samen met professionals in de dierenzorg ontworpen. Je kunt zowel koude als warme lucht gebruiken om al het water uit de vacht van je hond te blazen. Tegelijkertijd blaast de hondenföhn losse haren en vuil uit de vacht.

De Impaqt waterblazer heeft een compact model en is zeer krachtig. Je krijgt er 3 verschillende blaasmonden bij voor horizontaal en verticaal gebruik. De hondenföhn is zowel voor professioneel gebruik als thuisgebruik geschikt.  

Je kunt deze Impaqt hondenföhn bij de volgende webshops bestellen:


Waarom een hondenföhn

Een hondenföhn of waterblazer is ideaal om de vacht van je hond snel droog en schoon te blazen. Met name als je een hond met een lange of dikke vacht hebt, is het een fantastisch hulpmiddel. Je kunt hem gebruiken na een regenachtige wandeling of als je hond een duik in de sloot heeft genomen. Met een goede hondenföhn is de vacht van je hond snel weer droog en tegelijkertijd blaas je vuil en losse haren uit de vacht. Ook helpt een waterblazer klitten te voorkomen en verwijderen. Als je een hondenföhn met hoge temperatuur gebruikt, worden ook eventuele bacteriën in de vacht van je hond gedood.

Waar je op moet letten bij het kopen van een hondenföhn

Als je op zoek bent naar de beste hondenföhn is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Soort hondenföhn

Je kunt hondenföhns en waterblazers grofweg in twee categorieen verdelen. Namelijk professionele hondenföhns en de 2-in-1 Föhn en Borstel. Het eerste type is het krachtigst en kan daadwerkelijk water en vuil uit de vacht blazen. De tweede categorie bevat minder krachtige hondenföhns die vooral handig zijn om de vacht van je hond te verzorgen na een wasbeurt. Doordat je de vacht borstelt en föhnt tegelijk, voelt de vacht heerlijk zacht aan. Als je de vacht van je hond snel schoon en droog wilt blazen of losse haren eruit wilt blazen, kun je het beste een hondenföhn voor professioneel gebruik kopen. Wil je vooral lekker troetelen na een wasbeurt, dan is een kleinere hondenföhn perfect.

Blaasstanden

De meeste hondenföhns en waterblazers hebben verschillende standen. Bij het ene model is dit traploos regelbaar, bij de ander stapsgewijs. Het belangrijkste is dat je zowel een hele zachte stand als een harde stand hebt. De zachte stand gebruik je om je hond te laten wennen en is ook prettig voor kleine of gevoelige honden. De hardere stand is effectief in het droogblazen en verwijderen van losse haren en vuil. 

Temperatuur

Ook de temperatuur is een belangrijk punt. Bij voorkeur wil je gemakkelijk kunnen schakelen tussen verschillende standen. Op de dikke stukken vacht is een hoge temperatuur ideaal; de vacht droogt sneller en je doodt tegelijkertijd bacteriën. Maar er zijn ook delen waar je hond minder haar heeft en waar een te hoge temperatuur niet fijn is voor je hond. Hiervoor is een lagere temperatuur beter.

Hondenfohn beste

Handzaam

Een professionele föhn is een stuk groter en zwaarder (vaak 4 á 5 kg) dan een 2-in-1 föhn en borstel – zoals de LifeGoods hondenföhn. Vaak zit er wel een handvat bovenop een professioneel model, waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Hou er wel rekening mee dat een krachtige waterblazer ook meer opbergruimte inneemt. 

Prijs

Het is waarschijnlijk geen verrassing, maar een professionele föhn is een stuk prijziger dan een kleiner exemplaar. Een waterblazer is een flinke investering. De prijzen beginnen vanaf zo’n 90 a 100 euro en lopen op tot meer dan 200 euro. Als je een hond hebt die graag zwemt, snel vies wordt of erg langzaam opdroogt, is het de investering meer dan waard. 

Conclusie van de beste hondenföhn

Als je hond een dikke of lange vacht heeft die langzaam droogt, heb je hier als hondenbaasje een hoop werk van. Om dit te verhelpen, kun je het beste een hondenföhn kopen. Je hond is in no-time weer droog en tegelijkertijd blaas je vuil, klitten en losse haren uit zijn vacht. Je kunt kiezen uit professionele modellen en kleinere modellen voor thuis. De professionele modellen zijn prijziger, maar ook een stuk krachtiger. De 2-in-1 föhn en borstel is een handige tool om de vacht van je hond optimaal te verzorgen na een wasbeurt, terwijl de professionele waterblazer ook geschikt is om vuil en losse haren te verwijderen. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste hondenföhn voor jouw hond hebt gevonden.