Hondenfrisbee kopen? Zo kies je de beste frisbee voor je hond

Hondenfrisbee is een leuke sport om samen met je hond te beoefenen. Het is uitdagend, creatief en afwisselend; zowel voor jou als voor je hond. Zeker als je een hond hebt met veel energie is het belangrijk om hem van voldoende uitdaging en beweging te voorzien. Met een goede frisbee voor honden wordt dit een makkie. Maat wat is de beste hondenfrisbee voor jouw hond? Dat hangt onder andere van zijn grootte en manier van spelen af. In dit artikel vertellen we je waar je verder op moet letten om de beste frisbee voor jouw hond te vinden. Ook hebben we onze eigen favoriete frisbees voor honden voor je op een rijtje gezet.

Top 10

1. Chuckit Paraflight – Small

Chuckit Paraflight - Small

De beste hondenfrisbee van dit moment is volgens ons de Chuckit Paraflight. Deze lichte frisbee vliegt erg goed, waardoor je gericht kunt werpen. Je kunt er heel recht mee gooien en de frisbee stijgt vanzelf wat in hoogte, waardoor de kans dat je hond de frisbee vangt vergroot wordt.

De buitenring is gemaakt van zacht rubber, waardoor de tanden en het tandvlees van je hond niet beschadigen bij het vangen. De binnencirkel is van sterk nylon, waardoor de frisbee lang meegaat. De frisbee is ook geschikt om in het water te gebruiken, doordat hij goed blijft drijven. 

Je kunt deze hondenfrisbee bij de volgende webshops bestellen

2. Kiwi Walker Let’s Play! Frisbee mini groen

Kiwi Walker Let's Play! Frisbee mini groen

Ook de Kiwi Walker Let’s Play is een zeer goede hondenfrisbee. Deze robuuste frisbee is zelfs geschikt voor honden die hard in de frisbee bijten. Het materiaal is stevig, maar toch zacht voor de tanden en het tandvlees. Door de openingen is het mogelijk om recht te gooien, waardoor de hond de frisbee kan vangen.

Ook zorgt dit ervoor dat je hond de frisbee makkelijk weer van de grond kan pakken. Je kunt de Kiwi Walker hondenfrisbee ook in het water gebruiken, doordat hij veel drijfkracht heeft.

Je kunt deze hondenfrisbee bij de volgende webshops bestellen

3. FoodsBeeee HONDEN-FRISBEE 

FoodsBeeee HONDEN-FRISBEE 

Deze opvallende kleine frisbee voor honden mag ook niet op onze lijst met favoriete frisbees ontbreken. De FoodsBeeee hondenfrisbee is gemaakt van lichtgewicht siliconen. Hierdoor vliegt de frisbee goed, maar wordt schade aan het gebit van je hond voorkomen.

De frisbee voor je hond is sterk genoeg om onbezorgd mee te spelen en doordat je hem kunt opvouwen ook heel gemakkelijk en compact mee te nemen. Hij heeft een doorsnede van 15 cm en is daardoor ook geschikt voor kleinere honden.

Je kunt deze hondenfrisbee bij de volgende webshops bestellen

Waarom een frisbee voor je hond?

Een frisbee is een soort apporteer speelgoed waarmee je je hond op een leuke speelse manier beweging kunt geven. Veel honden hebben dagelijks een flinke portie beweging nodig om gelukkig te blijven. Te weinig beweging kan zelfs gedragsproblemen veroorzaken, doordat je hond zijn energie in ongewenst gedrag kan steken. Door een frisbee voor honden te gebruiken, is je hond zijn energie op een leuke manier kwijt. Dit zorgt ervoor dat je hond in huis rustig is en dat hij zich beter op een training kan concentreren.

Frisbee hondensport kun je zowel recreatief als in wedstrijdverband doen. Je kunt het met vrijwel alle hondenrassen doen en het is ook voor een grote verscheidenheid aan mensen geschikt. Dog frisbee is uitdagend en afwisselend en je werkt voortdurend samen met je trouwe viervoeter. 

Waar je op moet letten bij het kopen van een hondenfrisbee

Om de beste frisbee voor jouw hond te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we hier meer over.

Formaat

Kies een frisbee die past bij de grootte van je hond. Hij moet de frisbee gemakkelijk vast kunnen pakken, maar de frisbee moet niet helemaal in zijn bed verdwijnen. Een te grote frisbee is erg onhandig voor kleine hondjes, doordat ze er bij het terugbrengen op kunnen gaan staan. 

Gewicht

Het gewicht van een frisbee is onder andere bepalend voor de vliegkracht. Een lichte frisbee – zoals de Chuckit Paraflight – blijft gemakkelijker in de lucht dan een zware rubberen frisbee. Ook zal een lichte frisbee bij je hond minder schade aanrichten als hij hem verkeerd vangt. Een zware frisbee kan hard aankomen tijdens het vangen. 

Hondenfrisbee beste

Vorm

Uiteraard is een frisbee voor honden rond, maar verder kan de vorm erg verschillen. Sommige frisbees hebben alleen een buitenrand en zijn binnenin helemaal open, andere frisbees hebben enkele openingen en er zijn ook frisbees die helemaal dicht zijn. Openingen in de frisbee zorgen voor een lager gewicht en kunnen er – mits juist geplaatst – voor zorgen dan de hondenfrisbee stabieler door de lucht zoeft. De vorm van de frisbee is ook van invloed op het gemak waarmee je hond de frisbee zelf van de grond kan pakken. Een randje of opening maakt dit een stuk makkelijker.

Stevigheid

Sommige honden hebben van nature de neiging om met de frisbee te schudden nadat ze hem gevangen hebben. Ook zijn er honden die er meteen op gaan kauwen. Dit laatste is doorgaans niet te bedoeling van een frisbee, maar door een extra stevige frisbee – zoals de Kiwi Walker Let’s Play! Frisbee – te kiezen, hoeft dit geen probleem te zijn.

Materiaal

Het materiaal van een frisbee heeft onder andere invloed op het gewicht en de stevigheid. Daarnaast is het juiste materiaal ook belangrijk voor de veiligheid van je hond. Harde frisbees kunnen het gebit van je hond beschadigen. Ook kunnen ze sneller breken als je hond erin bijt, wat ook weer tot verwondingen kan leiden. Een siliconen, foam, stoffen of rubberen frisbee is een betere keuze.

Samenvatting

Met een frisbee kun je je hond op een leuke en efficiënte manier zijn beweging geven. Zeker honden met veel energie – zoals bordercollies – vinden frisbee vaak erg leuk. Het is een uitdagende sport voor je hond, maar jijzelf kunt er ook veel in kwijt. Wat de beste frisbee is voor jouw hond hangt er onder andere vanaf hoe groot je hond is. Met name een te grote frisbee is onhandig voor je hond, doordat hij erop kan gaan staan. Bij het vinden van een goede hondenfrisbee is het ook belangrijk om te letten op het materiaal. Harde materialen vliegen misschien makkelijk, maar ze kunnen erg hard aankomen als je hond ze vangt. Je kunt het beste frisbee van zachter materiaal kiezen voor honden. Let er tot slot op dat je hond de frisbee zelf van de grond kan pakken.