Zo kies je de beste hondenslaapzak

Is jouw hond ook zo’n koukleum die het liefst elke avond onder een zacht dekentje ligt en door jou wordt ingestopt? Dan is het hoog tijd dat je je trouwe viervoeter een echte hondenslaapzak cadeau doet. Een hondenslaapzak is heerlijk warm en je hond kan er zelf in en uit kruipen. Dat is fijn, want dan hoef jij er ‘s nachts niet meer uit als je hond onder z’n dekentje vandaan is gerold. Overigens is een hondenslaapzak ook heel fijn voor honden die minder veeleisend zijn. Als je hond van knusse, warme slaapplekjes houdt, is de kans groot dat hij een hondenslaapzak ook weet te waarderen. 

Wat de beste hondenslaapzak voor jouw hond is, hangt er onder andere vanaf hoe groot hij is. Een hondenslaapzak voor een Teckel heeft andere afmetingen dan een hondenslaapzak voor een Hazewindhond. In dit artikel vertellen we je waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een goede hondenslaapzak. Ook hebben we onze eigen favorieten voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de 10 beste hondenslaapzakken van 2024

In de top 10 beste hondenslaapzakken zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!Uitgelicht: 3 keer de beste hondenslaapzak van 2024

Snoozer Cozy Cave

De beste hondenslaapzak van dit moment is de Snoozer Cozy Cave. Deze luxe hondenslaapzak is van zeer hoge kwaliteit en de materialen gaan heel lang mee. Het cave bed heeft daarnaast een heel handig ontwerp. Door de verstevigde, opstaande rand is het voor je hond heel makkelijk om erin te kruipen en door de vorm van de hondenslaapzak heeft je hond nog voldoende ruimte om zich om te draaien.

De sherpa voering is heerlijk zacht en houdt je hond ook in de winter lekker warm. Je kunt kiezen uit verschillende maten, de grootste maat is maar liefst 114 cm in diameter. Ook heb je keuze uit een grote verscheidenheid aan kleuren, stoffen en prints.

Je kunt deze Snoozer Cozy Cave hondenslaapzak bij de volgende webshops bestellen:


Adori Hondencave Toto – Hondenslaapzak

De hondencave van Adori lijkt een beetje op de Snoozer Cozy Cave, maar is een stuk goedkoper. De materialen zijn dan ook wat minder luxe en je kunt niet uit verschillende stoffen en kleuren kiezen. Wel is het kussen heerlijk dik en de stof lekker zacht. Ook is de opening verstevigd, zodat je hond er gemakkelijk in kan kruipen. Qua prijs kwaliteit is dit dan ook een fantastische hondenslaapzak.

Je kunt de Adori Hondencave in twee verschillende maten krijgen. De kleinste maat is geschikt voor middelgrote honden, de grootste maat is voor grote honden. Overigens kunnen kleine hondjes er ook prima in slapen.

Je kunt deze Adori Hondencave hondenslaapzak bij de volgende webshops bestellen:


Lief! Hondenslaapzak Boys

Als je een ontzettend schattige hondenslaapzak zoekt, dan zijn de hondenslaapzakken van Lief! helemaal perfect. De Lief! hondenslaapzak is voorzien van een heerlijk zacht kussen en de voering van imitatie schapenvacht is heerlijk warm. Je kunt de hondenslaapzak in verschillende maten krijgen.

De kleinste maat hondenslaapzak is ideaal voor een Teckel of ander klein hondje. De grootste maat is ideaal voor middelgrote honden. Je hond kan er zowel in als op liggen en de afritsbare hoes kan gewoon in de wasmachine gewassen worden op 30 graden.

Je kunt deze Lief! Boys hondenslaapzak bij de volgende webshops bestellen:


Waarom een hondenslaapzak?

Een hondenslaapzak is een heerlijk warm en knus plekje voor je hond. Zeker als je een hond hebt die het snel koud heeft, is de kans groot dat hij dankbaar gebruik zal maken van zijn nieuwe bed inclusief dekentje. 

Warmte

Als je zelf naar bed gaat, is de kans groot dat je de kachel een standje lager zet. Jij ligt tenslotte onder een warm dekbed. Maar als je trouwe viervoeter niet gezegend is met een volle bos haar of een speklaagje, kan hij het best koud krijgen ‘s nachts. Met een hondenslaapzak of cavebed heeft je hond het lekker warm en kan de kachel weer gewoon omlaag ‘s nachts.

Hetzelfde geldt voor kamperen. Als je je hond meeneemt op reis kan hij het ‘s nachts ook erg koud krijgen. Zeker als je bijvoorbeeld in de bergen gaat kamperen, daar daalt het kwik maar zo tot rond het vriespunt, zelfs in de zomer. Dan kan zelf een hond die het normaal niet snel koud heeft, beginnen te rillen.

Geborgenheid

Veel honden zoeken graag een knus en geborgen plekje op. Dit geeft ze een veilig gevoel en dat werkt stressverlagend. In een hondenslaapzak kan je hond helemaal wegkruipen om zich even volledig af te sluiten van de rest van de wereld. Sommige honden vinden het ook gezellig om er samen met een andere hond in te liggen.

Soorten hondenslaapzakken

Je kunt kiezen uit een losse hondenslaapzak of een hondenkussen met slaapzak. Hieronder vertellen we je iets meer over de voor- en nadelen.

Hondenkussen met slaapzak

Veel hondenslaapzakken zijn eigenlijk een hondenkussen, maar dan met een vast dekentje. Het voordeel hiervan is dat je hond ook meteen lekker zacht ligt en dat zijn lichaam goed wordt ondersteund. Ook kunnen de meeste honden hier prima zelfstandig inkruipen.

Losse hondenslaapzak

Je kunt ook kiezen voor een losse hondenslaapzak. Deze kun je gewoon op het hondenkussen leggen dat je al hebt, of je legt hem op de bank. Het nadeel van een losse hondenslaapzak is dat honden het vaak wat lastiger vinden om hier zelf in te kruipen. Met name voor grote honden is de stof doorgaans te slap om overeind te blijven staan. 

Een losse hondenslaapzak is wel ideaal om mee te nemen op reis. Als je gaat kamperen is de Hurtta Outback Dreamer bijvoorbeeld een hele goede keuze.

Waar je op moet letten om de beste hondenslaapzak te kiezen

Om de beste hondenslaapzak voor jouw trouwe viervoeter te kiezen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Grootte

Kies altijd een hondenslaapzak die groot genoeg is voor je hond. Net als voor een hondenkussen geldt, moet ook een hondenslaapzak zo groot zijn dat je hond er volledig in kan liggen. Als je meerdere honden hebt, die graag bij elkaar kruipen, kun je er ook voor kiezen om een extra grote hondenslaapzak te kopen, zoals het Cody Snuggle Bed in maat XL

Gebruiksgemak

Sommige honden kruipen moeiteloos onder elk dekentje, terwijl andere honden geen idee hebben hoe dit moet. Het gebruiksgemak van een hondenslaapzak wordt met name bepaald door de stevigheid van de opening. Sommige hondenslaapzakken – zoals de Snoozer Cozy Cave hebben een stevige rand, waardoor de slaapzak altijd een beetje openstaat. Dit maakt het makkelijker voor je hond om erin te kruipen. Ook is hij zo ontworpen dat er genoeg beweegruimte in de hondenslaapzak is.

Conclusie over de beste hondenslaapzakken

Een hondenslaapzak is een heerlijke warme en knusse plek voor je hond om een dutje te doen. Hondenslaapzakken zijn verkrijgbaar in een heleboel verschillende maten. Zo kun je kiezen voor een hele kleine hondenslaapzak – geschikt voor een Teckel of ander klein hondje – maar je kunt ook kiezen voor een hele grote hondenslaapzak. De grootste hondenslaapzakken zijn bijvoorbeeld geschikt voor de Hazewindhond. Zeker honden die het snel koud hebben, doe je een plezier met een goede hondenslaapzak. Kies er een die past bij de grootte van je hond en je hond zal je heel erg dankbaar zijn.