Dit zijn de leukste KONG hondenspeeltjes van 2024

Het merk KONG bestaat al meer dan 40 jaar en is bij veel honden en hun baasjes populair. De meeste hondeneigenaren kennen de KONG Classic wel, maar dat is al lang niet het enige goede hondenspeeltje van KONG. Tegenwoordig is het assortiment erg uitgebreid en kun je bij KONG ook terecht voor een hondenspeeltje om te apporteren of trekspelletjes te doen. Wat het beste hondenspeeltje van KONG is voor jouw hond, ligt er onder andere aan hoe groot je hond is. In dit artikel hebben we ons favoriete hondenspeelgoed van KONG voor je op een rijtje gezet. Ook vertellen we je waar je op moet letten om zelf een goed hondenspeeltje van KONG uit te kiezen.

Dit zijn de 10 leukste KONG hondenspeeltjes van 2024

In de top 10 leukste KONG hondenspeeltjes zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!Uitgelicht: 3 keer het leukste KONG hondenspeeltje van 2024

1. KONG Classic – Hondenspeelgoed XL – Kauwspeelgoed

Beste KONG hondenspeeltje 2023
Kong Classic XL
€8,99
Dobey.nl

Het beste KONG hondenspeeltje is zonder twijfel de KONG Classic. Dit rubberen kauwspeeltje wordt al meer dan 40 jaar gemaakt en is de absolute favoriet van heel veel honden en hun baasjes. Het conisch gevormde hondenspeeltje is gemaakt van natuurlijk rubber, waardoor er geen giftige stoffen vrij komen als je hond erop kauwt. De KONG Classic is hol vanbinnen en heeft aan de ene kant een grote en aan de andere kant een kleine opening.

Door er wat lekkers in te stoppen kun je je hond heerlijk bezighouden. Je kunt er de speciale Kong Stuff’n Paste in doen en eventueel aanvullen met lekkere hondenkoekjes. Je kunt ook zelf iets fabriceren met pindakaas of stukjes groente. En in de zomer kun je er een ijsje van maken door hem in te vriezen. De KONG Classic is verkrijgbaar in verschillende maten.

Je kunt dit KONG Classic hondenspeeltje bij de volgende webshops bestellen:


2. KONG Wobbler – Snack Dispenser – Kauwspeelgoed

De KONG Wobbler bestaat nog niet zo lang als de KONG Classic, maar hij mag zeker niet ontbreken op de lijst met beste hondenspeeltjes van KONG. Hoewel de Wobbler ook een soort voerspeeltje is, is hij niet bedoeld om op te kauwen. Je kunt de KONG Wobbler vullen met koekjes en doordat je hond tegen de Wobbler aanduwt kantelt hij en vallen er snoepjes uit.

Het is een mooie manier om je hond een tijdje bezig te houden en als ze het eenmaal door hebben, vinden ze het vaak fantastisch. Dit KONG hondenspeeltje is gemaakt van duurzaam kwaliteitsplastic en kan gewoon in de vaatwasser. Je kunt hem openen door het bovenste deel van de onderkant te schroeven.

Je kunt dit KONG Wobbler hondenspeeltje bij de volgende webshops bestellen:


3. KONG Wild Knots Beer – Hondenspeelgoed

Beste goedkope KONG hondenspeeltje
Kong Wild Knots Beer - Hondenspeelgoed
€7,49
Brekz.nl

De Wild Knots van KONG zijn zachte hondenspeeltjes om mee te knuffelen en te stoeien. Deze beer is dan ook de favoriet van veel honden. Ze slapen ermee, kauwen erop en doen er trekspelletjes mee. Er is echt nagedacht over het spelgedrag van de hond. Binnenin de Wild Knots zit namelijk een gevlochten touw – dat doet denken aan een skelet – waarmee de natuurlijke instincten van je hond worden gestimuleerd.

Doordat er minder vulling in zit, geeft deze hondenknuffel minder rommel van veel andere knuffels. Dankzij het touw is de Wild Knots Beer ook heel geschikt om trekspelletjes te doen.

Je kunt dit KONG Wild Knots Beer hondenspeeltje bij de volgende webshops bestellen


Soorten hondenspeelgoed van KONG

KONG heeft een heel uitgebreid aanbod aan hondenspeeltjes. Hieronder vertellen we iets meer over de meest voorkomende soorten.

KONG snack- en kauwspeelgoed

Het bekendste kauwspeelgoed van KONG is natuurlijk de KONG Classic. Dit hondenspeeltje wordt al jarenlang ingezet om honden te vermaken, hun stresslevel te verlagen en ze te helpen alleen thuis te blijven. Van nature helpt kauwen honden om te kalmeren. In het wild kauwen ze bijvoorbeeld ook op de botten van hun prooi om hun adrenalineniveau weer omlaag te brengen. De KONG Classic is dan ook niet het enige kauwspeelgoed van KONG. Je kunt ook allerlei andere kauwspeeltjes, zoals een KONG TPR bot met rundsmaak krijgen. Verder behoort ook de KONG Wobbler tot deze categorie.

Beste KONG hondenspeeltje 2023
Kong Classic XL
€8,99
Dobey.nl

KONG knuffels

De meeste honden vinden het fantastisch om met knuffels te spelen. Het lijkt op een prooi en je kunt er allerlei verschillende spelletjes mee spelen. Je kunt hem bijvoorbeeld door de lucht gooien of er een trekspelletje mee doen. Ook vinden honden het vaak fijn om lekker op een knuffel te kauwen of ermee te slapen. Kong heeft een heleboel verschillende knuffels die speciaal ontworpen zijn voor honden. Ze zijn lekker zacht, hebben vaak minder vullen en zijn stevige op de plaatsen waar je hond aan kan trekken.

KONG ballen en apporteerspeelgoed

Ook voor ballen en ander apporteerspeelgoed ben je bij KONG aan het juiste adres. Tennisballen zijn niet goed voor het gebit van je hond, doordat het de tanden sneller doet slijten. Een rubberen is juist wel goed voor de tanden van je hond. Ook de stoffen apporteerspeeltjes – zoals de KONG Air Football – zijn een goede keuze.

KONG puppyspeelgoed

Speciaal voor pups heeft KONG kauwspeeltjes van zachter rubber. Puppy’s moeten hun tandjes nog wisselen en daarbij is een goed kauwspeeltje erg prettig. Ook de zachte stoffen speeltjes van KONG zijn heel geschikt voor pups. Het puppy kauwspeelgoed – zoals de KONG Classic voor puppy’s – kun je herkennen aan de zachte kleuren.

KONG hondenspeeltje beste

Waar je op moet letten als je een KONG hondenspeeltje gaat kopen

Om het beste KONG hondenspeeltje voor jouw hond te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Materiaal

Elke hond heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om materiaal. De ene hond houdt van zachte speeltjes, zoals de Wild Knots Beer, terwijl een andere hond liever een kauwspeeltje heeft. Probeer verschillende speeltjes uit om de voorkeur van jouw hond te achterhalen.

Beste goedkope KONG hondenspeeltje
Kong Wild Knots Beer - Hondenspeelgoed
€7,49
Brekz.nl

Maat

Ook de maat van een hondenspeeltje is belangrijk. Een te klein speeltje kan ingeslikt worden met alle gevolgen van dien en een te groot speeltje kan lastig zijn om mee te spelen. Voor kauwspeelgoed geldt dat je hond het in z’n bek moet kunnen houden, maar hij moet het niet door kunnen slikken.

Stevigheid

De ene hond speelt nou een keer wat ruiger dan de ander. Als jouw hond de meeste hondenspeeltjes in no-time kapot heeft, kun je het beste een KONG Extreme hondenspeeltje – zoals de KONG Extreme Ball – uitproberen. Deze zijn gemaakt van sterker rubber, waardoor zelf sterke kauwers langer met deze speeltjes doen.

Met of zonder piepje

Veel hondenspeeltjes – zoals de KONG Wubba – zijn voorzien van een piepje en voor de meeste honden maakt dat een speeltje nog leuker. Als je merkt dat je hond té opgewonden raakt van piepgeluidjes, doordat hij bijvoorbeeld een erg sterk jachtinstinct heeft, kun je beter een KONG hondenspeeltje zonder piep kiezen.

Beste piepend KONG hondenspeeltje
Kong Wubba XL - Piepend Speelgoed
€15,99
Dobey.nl

Conclusie over de leukste KONG hondenspeeltjes

Het beste hondenspeeltje van KONG is nog altijd de KONG Classic. Dit kauwspeeltje helpt je hond om te kalmeren, voorkomt verveling en houdt z’n tanden in goede conditie. Maar de KONG Classic is al lang niet meer het enige KONG hondenspeeltje. Je kunt ook bij het merk terecht voor knuffels, apporteerspeelgoed en ander snack – en kauwspeelgoed. We hopen dat je na het leven van dit artikel een geschikt hondenspeeltje van KONG hebt gevonden.

Beste KONG hondenspeeltje 2023
Kong Classic XL
1
Kong Classic XL
€8,99
Dobey.nl
2
Kong Snack Dispenser Wobbler - Kauwspeelgoed
€19,72
€25,99
op voorraad
Bol.com
Beste goedkope KONG hondenspeeltje
Kong Wild Knots Beer - Hondenspeelgoed
3
Kong Wild Knots Beer - Hondenspeelgoed
€7,49
Brekz.nl