Zo kies je de beste nagelknipper voor jouw hond

Bij de verzorging van een hond komt meer kijken dan af en toe een bad en borstelbeurt. Ook de nagels van je hond hebben zo nu en dan verzorging nodig. Zeker als jouw hond met name op zachte ondergronden – zoals het bos of strand – loopt, is de kans groot dat zijn nagels te lang worden. Je kunt ze dan het beste met een speciale nagelknipper voor honden afknippen of een speciale nagelvijl voor honden gebruiken. Wij zochten uit wat de beste nagelknipper voor je hond is en waar je op moet letten als je zelf de nagels van je hond gaat knippen of vijlen.

Dit zijn de 10 beste nagelknippers voor honden van 2024

In de top 10 beste nagelknippers voor honden zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!Uitgelicht: 4 keer de beste nagelknipper voor honden van 2024

Northwall Professionele Nagelknipper

€22,95
op voorraad
Bol.com

De Northwall Professionele Nagelknipper is de beste nagelknipper voor een hond. Voor elke hond en zelfs voor elke kat. Deze nageltang is fijn te gebruiken, beschikt over een veiligheidstop en is ook nog van een nagelvijl voorzien. Daarmee breng je de nagels van je hond helemaal in het gewenste model. Deze nagelknipper wordt door professionele trimmers aanbevolen.

Je kunt deze Northwall Professionele Nagelknipper in twee varianten bestellen:


Mister Mill Professionele Nagelknipper Hond

De nagelknipper van Mister Mill zorgt ervoor dat je in een vloeiende beweging – zonder schade te veroorzaken – de nagels van je hond kunt knippen. De veiligheidsstop helpt ervoor te zorgen dat je de nagel niet te kort knipt. Doordat de snijvlakken van de nagelschaar van roestvrij staal zijn, gaat de nagelknipper lang mee.

Het ontgrendelsysteem zorgt ervoor dat kinderen de schaar niet kunnen gebruiken en door de ergonomische vorm ligt hij prettig in de hand.

Je kunt deze Mister Mill Professionele nagelknipper bij de volgende webshops bestellen:


LifeGoods Elektrische Nagel Vijl voor Huisdieren

Met de elektrische nagel vijl voor huisdieren van LifeGoods weet je zeker dat je de nagels van je hond op de meeste efficiënte en veilige manier inkort. Hij is geschikt voor zowel grote als kleine honden en daarnaast kun je hem ook voor andere kleine huisdieren gebruiken.

De elektrische nagelvijl werkt op batterijen en is oplaadbaar. Hij produceert minder dan 40 dB om je huisdier niet af te schrikken. De set bevat daarnaast ook een nagelschaar voor honden, zodat je alles in huis hebt om je hond de perfecte manicure te geven.

Je kunt deze LifeGoods Elektrische Nagel Vijl bij de volgende webshops bestellen:


TwinQ Professionele Nagelknipper Hond/Kat

De professionele nagelknipper voor honden van TwinQ is heel betaalbaar en gemakkelijk in gebruik. De nagelknipper heeft een gebogen kop en ergonomische antislip handgreep, die voorkomt dat je jezelf bezeert tijdens het knippen van de nagels van je hond.

De veiligheidsstop voorkomt dat je de nagels van je hond te kort afknipt. De nagelknipper is geschikt voor grote en kleine honden.

Je kunt deze TwinQ Professionele nagelknipper bij de volgende webshops bestellen:


Waarom een nagelknipper voor je hond

De nagels van een hond blijven – net zoals mensennagels – altijd doorgroeien. Als je hond veel op verhard terrein loopt, worden de nagels op een natuurlijke manier gevijld, waardoor het kan zijn dat je ze niet hoeft te knippen. Als je hond vooral op onverhard terrein loopt – zoals gras, bos of strand – of als je zelf ziet dat de nagels lang worden, is het wel nodig om ze te knippen of vijlen.

Als je hond te lange nagels heeft, zorgt dit voor een constante druk op zijn poten. Hierdoor kunnen z’n poten in een verkeerde houding gaan staan en kan de hond mank gaan lopen. Dit kun je het beste voorkomen door op tijd een nagelknipper voor je hond te gebruiken.

Soorten nagelknippers voor honden

Er zijn verschillende manieren om de nagels van je hond te knippen. Wat de beste nagelknipper voor jouw hond is, hangt er onder andere vanaf wat je hond gewend is en wat jij zelf prettig vindt. We beschrijven hieronder de meest gebruikte artikelen voor het knippen en vijlen van hondennagels. 

Nagelschaar

De nagelschaar is het bekendste product voor het knippen van hondennagels. Het is een betaalbaar product en zolang de snijbladen scherp zijn, werkt het prima. De snijbladen zijn scherp en gebogen waardoor je in een vloeiende beweging de nagel afknipt. Je bij grotere honden met dikke nagels wel wat druk zetten en dat kan voor de hond wat onprettig zijn.

Guillotine nageltang

Een variant op de nagelschaar is de guillotine nageltang. Deze nagelknipper voor honden wordt ook vaak door professionals gebruikt. De hondennagel wordt in het oog geplaatst en als je de knipbeweging maakt, komt er een snijblad naar voren, waardoor de nagel in een snelle beweging afgeknipt kan worden.

Elektrische nagelvijl

Een nieuwere variant op de nagelknipper voor honden is de elektrische nagelvijl. Zeker als je hond de knipbeweging vervelend vindt, is dit de beste nagelknipper voor jouw hond. Daar staat dan wel tegenover dat het een elektrisch apparaat is dat geluid produceert. Een elektrische nagelvijl heeft meestal een ronddraaiende schijf of cilinder waar je de nagel van de hond tegenaan houdt zodat hij geleidelijk wordt afgevijld. 

Nagelknipper hond

Zo knip je de nagels van je hond

Als je de nagels van je hond wilt knippen is het belangrijk om eerst vast te stellen of de nagels daadwerkelijk te lang zijn. Elk hondenpootje is anders; de ene hond heeft een bol pootje met nagels die naar beneden wijzen, terwijl een andere hond langere, plattere poten heeft met nagels die meer naar voren wijzen. Hierdoor kan het zijn dat de ene hond van nature veel kortere nagels heeft dan de andere. 

Om te bepalen of de nagels te lang zijn, is het vooral belangrijk om te kijken of de nagels de grond raken als de hond in een neutrale houding staat. Is dit het geval? Dan zijn de nagels te lang en kun je ze het beste met een nagelknipper of nagelvijl voor honden inkorten. Raken ze de grond niet, dan hoef je niets te doen.

  1. Controleer of de nagels daadwerkelijk te lang zijn en of je het leven (het bloedvat in de nagel) kunt zien. Bij honden met witte nagels schijnt de nagel wat door en kun je goed zien hoe ver je kunt knippen. Bij zwarte nagels kun je het niet zien en moet je voorzichtiger zijn.
  2. Hou de nagelknipper of nagelvijl voor honden in het verlengde van het voetzooltje. Het is de bedoeling dat je de nagel net zo afknipt als hij af zou slijten.
  3. Begin met het afknippen of vijlen van een klein stukje. Laat je hond even staan om te kijken of de nagel nog steeds te lang is. Als dit zo is knip je nog een stukje af, maar hou tenminste 2 mm afstand tot het leven.
  4. Als de eerste nagel de goede lengte heeft, kun je de rest op dezelfde lengte knippen.
  5. Wanneer je merkt dat de nagels wat rafelige randjes hebben, kun je deze glad vijlen met een nagelvijl voor honden.

Veelgestelde vragen over de nagelknipper voor honden

Hoe leer ik mijn hond rustig te blijven als ik zijn nagels knip?

De eerste keer dat je de nagels van je hond gaat knippen kan best spannend zijn voor je hond. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen en je hond zo min mogelijk stress te bezorgen is het goed om het langzaam op te bouwen. 

  1. Begin al zo vroeg mogelijk met het vasthouden van de pootjes van je hond en maak hier een leuke ervaring van door te belonen.
  2. Breid dit steeds verder uit door de pootjes langer vast te houden en de nageltjes aan te raken en vast te houden.
  3. Vervolgens kun je de nagelknipper voor honden erbij pakken. Laat je hond eraan snuffelen en hou de nagelknipper bij z’n pootje. Blijf hem belonen.
  4. Gaat dit allemaal goed, dan kun je beginnen met knippen. Als hij het toch spannend vindt, ga je gewoon weer een stap terug.

Wat moet ik doen als de nagels van mijn hond zijn gaan bloeden?

Het kan gebeuren dat je de nagel te kort afknipt en deze begint te bloeden. Dit is heel vervelend, maar je kunt het bloeden gelukkig zelf stoppen met aluin. Aluin heeft een bloedstelpende werking en je kunt het bij de meeste drogisten kopen. Je kunt ook gemakkelijk Aluinsticks of -poeder bestellen.

Conclusie over de beste nagelknipper voor jouw hond

Het is voor het welzijn van je trouwe viervoeter belangrijk dat zijn nagels niet te lang worden. Te lange nagels zorgen voor druk op de poten, waardoor je hond mank kan gaan lopen. Je kunt de nagels van je hond op verschillende manieren korter maken. Wat de beste nagelknipper voor jouw hond is, hangt er onder andere vanaf of hij het knippen vervelend vindt of dat hij bang is voor geluiden.