Zo kies je het beste Prins hondenvoer

Prins is een merk dat al meer dan 60 jaar honden- en kattenvoer produceert. Ze hebben een uitgebreid assortiment met 100% natuurlijk hondenvoer zonder geur-, kleur-, en smaakstoffen. De verschillende lijnen zijn perfect afgestemd op de behoeften van verschillende honden. Zo zijn er hondenbrokken ontwikkeld voor actieve honden, maar juist ook voor honden met aanleg voor overgewicht. Verder zetten ze zich in voor duurzaamheid en willen ze op een respectvolle manier met hun omgeving omgaan. Al het Prins hondenvoer is verder proefdiervrij en de ingrediënten zijn van zeer hoge kwaliteit. In dit artikel vertellen we je welke soorten hondenvoer Prins aanbiedt en hoe je het beste Prins hondenvoer voor jouw hond kiest

Soorten Prins hondenvoer

Het assortiment van Prins is heel erg uitgebreid. Er zijn verschillende productlijnen met elk hun eigen speciale kenmerken. Hieronder vertellen we je welke soorten Prins hondenvoer er zijn en voor wie ze het meest geschikt zijn.

Prins ProCare

De Prins ProCare hondenbrokken zijn geperste hondenbrokken, verkrijgbaar in verschillende varianten. De varianten zijn zowel gebaseerd op leeftijd en leefstijl als dieetbehoefte. Daardoor is er voor elke hond wel een geschikt Prins ProCare brok verkrijgbaar. De brokjes zijn geperst en hebben daardoor een lage maagbelasting.

Ze zijn zo’n 25% kleiner, waardoor ook moeilijke eters genoeg binnenkrijgen met deze Prins brokken. Ook zijn ze gemakkelijk te verteren en zorgen ze voor minder ontlasting.


Prins Protection Croque

Het Prins Protection Croque assortiment bestaat – zoals de naam al doet vermoeden – uit lekker knapperige brokjes die je hond stimuleren om goed te kauwen. Dit verbetert de spijsvertering en ook de unieke ingrediënten, zoals prebiotica en probiotica, dragen hieraan bij.

Deze brokken zijn heel geschikt voor honden die actief zijn in de hondensport. Er zijn varianten verkrijgbaar voor alle leeftijden; van puppy en junior tot senior.


Prins ProCare Dieetvoeding

Prins heeft ook een uitgebreid assortiment aan dieet voeding. Deze Prins brokken zijn bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor honden met overgewicht of diabetes of voor honden met een gevoelige spijsvertering. Ook kun je binnen dit assortiment Prins puppy brokken en Prins hypoallergeen hondenvoer krijgen.

Deze Prins hondenbrokken zijn ontwikkeld samen met dierenartsen en kunnen veilig langdurig gebruikt worden door alle hondenrassen. 


Prins TotalCare

De Prins TotalCare lijn bevat Prins hondenvoer bestaande uit diepvriesmaaltijden met een hoog percentage vlees. De Prins TotalCare diepvriesmaaltijden zijn een verantwoorde afwisseling op Prins hondenbrokken.

Het is een gezonde maaltijd vol ingrediënten van hoge kwaliteit. Daarbij is het makkelijk te verteren en tarwevrij.


Prins Fit Selection

Het Prins Fit Selection hondenvoer is speciaal ontwikkeld voor gezinshonden met een minder actieve levensstijl. De hondenbrokken zijn hard en krokant, waardoor schrokkers langer bezig zijn. Ook zorgen de harde krokante brokken voor schone tanden en gezond tandvlees.

Dit Prins hondenvoer is dan ook heel geschikt voor honden met aanleg voor overgewicht en tandproblemen.


Prins Train & Care

De Prins Train & Care snacks zijn een beloningscrème in een tube. Ideaal om je hond af te leiden op moeilijke momenten of om hem gewoon even lekker te verwennen. De paté zit vol gezonde ingrediënten en voedingsstoffen.

Het voordeel van deze beloningssnacks is dat je zelf geen vieze handen krijgt en dat de meeste honden het erg lekker vinden.


Prins NatureCare

De Prins NatureCare vleesmaaltijden worden geleverd in een handige worstvorm. Hierdoor kun je ze gemakkelijk in stukjes snijden en gebruiken als waardevolle beloning tijdens het trainen van je hond.

De Prins NatureCare worst zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Er is een een hypoallergene variant beschikbaar.


Waar je op moet letten bij het kiezen van Prins hondenvoer

Om het beste Prins hondenvoer te kiezen voor jouw hond, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Leeftijd

In de eerste plaats is het belangrijk om Prins hondenvoer te kiezen dat past bij de leeftijd van je hond. Een pup heeft ten slotte andere voedingsbehoeften dan een volwassen hond of een senior hond. Binnen verschillende lijnen van Prins is hondenvoer voor puppy’s en senior honden te krijgen. Zo kun je het Prins hondenvoer naast de leeftijd ook afstemmen op andere kenmerken en behoeften.

Levensstijl

Ook de levensstijl van je hond is van belang bij het kiezen van het beste Prins hondenvoer. Een actieve hond heeft calorierijkere voeding nodig en soms ook andere voedingsstoffen. Honden met een minder actieve levensstijl of aanleg om de zwaar te worden, hebben baat bij het Prins FitSelection hondenvoer, omdat deze brokjes harder zijn en minder snel gegeten kunnen worden.

Dieetbehoefte

Als je hond een aandoening heeft waarvoor hij speciale voeding nodig heeft, kun je ook bij Prins terecht. Prins ProCare dieetvoeding bevat verschillende soorten dieetvoer voor honden met uiteenlopende klachten.

Prins hondenvoer beste

Allergieën

Speciaal voor honden met allergieën heeft Prins hypoallergeen hondenvoer. Dit is verkrijgbaar binnen verschillende productlijnen van Prins, zoals Prins ProCare, Prins Protection Croque en Prins Fit Selection.

Conclusie over het beste Prins hondenvoer

Prins hondenvoer is voer van hoge kwaliteit, speciaal afgestemd om de behoefte van specifieke honden. Prins heeft een uitgebreid assortiment en elke productlijn heeft speciale eigenschappen die aansluiten bij de behoeften van bepaalde honden. De ene lijn is gericht op sportieve honden, terwijl de andere juist focust op honden die moeilijk eten of medische problemen hebben. Ook is er een productlijn voor honden met gebitsproblemen en een neiging tot schrokken en het krijgen van overgewicht. Tot slot biedt Prins ook hondenvoer met vlees, trainingssnacks in een tube en hondenmaaltijden in de vorm van een worst. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste hondenvoer voor jouw trouwe viervoeter hebt gevonden.