Zo kies je de beste senior hondenbrokken

We willen onze trouwe viervoeters zo lang mogelijk bij ons houden en ook als ze op leeftijd zijn, hopen we nog zoveel mogelijk van ze te genieten. We doen dan ook alles wat er in onze macht ligt om onze senior hond zo gezond mogelijk oud te laten worden. Omdat er van alles verandert in het lichaam van een oudere hond, kun je vanaf een bepaalde leeftijd het beste senior hondenbrokken gaan voeren. Zo blijft hij op een gezond gewicht en krijgt zijn lichaam de juiste ondersteuning. Wat het beste senior hondenvoer voor jouw trouwe viervoeter is, hangt onder andere van zijn grootte af. In dit artikel hebben we onze favorieten voor je op een rijtje gezet en vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van senior brokken voor je hond.

Dit zijn de 10 beste senior hondenbrokken van 2024

In de top 10 beste senior hondenbrokken zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!Uitgelicht: 3 keer de beste senior hondenbrokken van 2024

Carocroc Senior Silver 18/10 – Senior Hondenvoer

Beste senior hondenbrokken 2022
Carocroc Senior Silver 18/10 Hondenvoer
€38,75
Brekz.nl

De beste senior hondenbrokken van dit moment zijn de Senior Silver 18/10 hondenbrokken van CaroCroc. De op Hollandse bodem ontwikkelde en geproduceerde hondenbrokjes zijn licht verteerbaar en hebben de verrukkelijke smaak van kip. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor oudere honden en daarbij is rekening gehouden met de lagere energiebehoefte van senior honden.

Om het lichaam van je oudere hond goed te ondersteunen zijn belangrijke vitamines en mineralen zoals Omega 3 en 6 toegevoegd. Het voer is 100% natuurlijk en vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Je kunt deze Carocroc Silver senior hondenbrokken bij de volgende webshops bestellen:


Royal Canin Mini Ageing 12+ Senior Hondenvoer 

Beste senior hondenbrokken voor kleine honden
Royal Canin Mini Ageing 12+ - Hondenvoer
€26,99
Petsplace.nl

Speciaal voor kleine hondenrassen heeft Royal Canin Mini Ageing 12+ ontwikkeld. Kleine hondjes worden gemiddeld een stuk ouder en hoeven dus ook pas later over op senior hondenvoer. De speciaal geselecteerde voedingsstoffen in het Royal Canin Senior hondenvoer voor je kleine hond helpen bij het vertragen van ouderdomsverschijnselen en houden je kleine hond zo lang mogelijk fit, sterk en klachtenvrij.

De senior hondenbrokken bevatten de vetzuren EPA en DHA en een gepatenteerd complex van antioxidanten.

Je kunt deze Royal Canin Mini Ageing 12+ senior hondenbrokken bij de volgende webshops bestellen:


Smølke Senior Maxi Brokken – Senior Hondenvoer

De Smølke Senior Maxi hondenbrokken zijn speciaal ontwikkeld voor grote senior honden. Het voer zit vol ingrediënten ter bevordering van gezond ouder worden. Zeker voor grote honden geldt dat de gewrichten sneller beginnen te slijten. Om dat proces te vertragen, is er bijvoorbeeld glucosamine toegevoegd.

Maar ook hoogwaardige eiwitten en extra vitamine E dragen bij aan een gezond lichaam voor je oudere hond. Daarnaast helpt het voer om het gebit schoon te houden en is het voer tarwevrij, zodat het ook geschikt is voor honden met een glutenallergie. 

Je kunt deze Smølke Maxi senior hondenbrokken bij de volgende webshops bestellen:


Waarom senior hondenvoer

Als je hond op leeftijd begint te raken, veranderen er een aantal dingen in zijn lichaam. Zijn energieniveau wordt langzamerhand steeds lager, zijn stofwisseling wordt trager en zijn gewrichten beginnen slijtage te vertonen. Het gevolg hiervan is vaak dat je hond minder gaat bewegen en vaker lekker ligt te luieren in zijn mand of op de bank.

Het hoort er allemaal bij, maar als je hond net zo veel blijft eten van zijn normale voer als hij deed toen hij jong en fit was, is de kans groot dat de kilootjes er langzaam aan beginnen te komen. Goede senior hondenbrokken bevatten minder calorieën, maar wel alle voedingsstoffen die je senior hond nodig heeft. Daarnaast zijn er vaak extra vitaminen en mineralen toegevoegd die bijdragen aan het gezond ouder worden.

Senior hondenbrokken

Waar je op moet letten bij het kiezen van senior hondenvoer

Om de beste hondenbrokken voor jouw senior hond te kiezen, is het goed om op een aantal dingen te letten. Met name de voedingsstoffen zijn heel belangrijk. Hieronder vertellen we je er meer over.

Voedingsstoffen

Hoewel je senior hond een lagere energiebehoefte heeft en het voer dus minder calorieën moet bevatten, heeft je hond nog wel steeds voldoende voedingsstoffen nodig. Zijn energie haalt hij uit eiwitten, vetten en koolhydraten. Senior hondenvoer bevat vaak minder koolhydraten en vetten. Het is belangrijk dat er wel voldoende hoogwaardige eiwitten in het voer zitten. Vezels zijn belangrijk om de darmwerking te bevorderen en verstopping te voorkomen.

Daarnaast heeft je hond baat bij extra vitaminen en mineralen. Om het immuunsysteem te ondersteunen, zijn de vitamines E en C en de mineralen beta-caroteen en zink waardevol. Om de gewrichten soepel te houden, wordt vaak glucosamine toegevoegd. Ook chondroïtine en de vetzuren EPA en DHA helpen bij het voorkomen en verlichten van artroseklachten.

Grootte hond

Veel merken verkopen verschillende soorten senior hondenvoer. Vaak is er een verdeling gemaakt op basis van de grootte van de hond. Kleine honden zijn vaak pas later toe aan senior hondenvoer. Royal Canin Mini Ageing 12+ is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor kleine senior honden. Royal Canin Maxi Ageing 8+ is juist voor de grote senior hond bedoeld en bevat ingrediënten waar juist grote honden behoefte aan hebben. Ook zijn de brokjes voor grote honden vaak ook van groter formaat, zodat het fijn eet voor je hond en zodat ze helpen bij het voorkomen van tandsteen.

Beste senior hondenbrokken voor kleine honden
Royal Canin Mini Ageing 12+ - Hondenvoer
€26,99
Petsplace.nl

Veelgestelde vragen over senior hondenbrokken

Vanaf welke leeftijd moet ik mijn hond senior hondenvoer geven?

Vaak worden honden vanaf dat ze een jaar of 7 á 8 oud zijn senior genoemd. Het verschilt echter heel erg per hond wanneer hij echt toe is aan senior hondenvoer. Grote honden worden minder oud en zijn daardoor sneller toe aan senior hondenbrokken, soms zelfs al als ze 6 jaar oud zijn. Kleine hondjes worden gemiddeld juist een stuk ouder en hebben vaak pas als ze een jaar of 12 zijn behoefte aan senior hondenvoer. 

Kijk vooral zelf goed naar je hond en vraag je dierenarts eventueel om advies. Als je hond duidelijk minder energie heeft en misschien zelfs te zwaar begint te worden of als je hond ouderdomsklachten ontwikkelt, zoals artrose, kun je het beste senior hondenbrokken gaan voeren.

Hoeveel voer moet ik mijn senior hond geven?

De hoeveelheid senior hondenvoer die je hond nodig heeft, hangt in de eerste plaats af van zijn gewicht. Daarnaast heeft een actieve senior meer hondenvoer nodig dan een niet-actieve senior hond. Vaak vermeldt een fabrikant op de verpakking van het voer de geadviseerde hoeveelheid voer voor jouw hond.

Conclusie van de beste senior hondenbrokken

Om je hond zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens het ouder worden, kun je hem het beste senior hondenbrokken gaan voeren vanaf een bepaalde leeftijd. Vanaf welke leeftijd je hond senior hondenvoer nodig heeft, verschilt per hond. Over het algemeen is het zo dat grote honden er sneller aan toe zijn, omdat ze minder oud worden. Als je hond minder energie heeft of klachten aan bijvoorbeeld zijn gewrichten begint te krijgen, weet je dat het tijd is om over te stappen op senior hondenvoer. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste senior hondenbrokken voor jouw trouwe viervoeter hebt gevonden.

Beste senior hondenbrokken 2022
Carocroc Senior Silver 18/10 Hondenvoer
1
Carocroc Senior Silver 18/10 Hondenvoer
€38,75
Brekz.nl
Beste senior hondenbrokken voor kleine honden
Royal Canin Mini Ageing 12+ - Hondenvoer
2
Royal Canin Mini Ageing 12+ - Hondenvoer
€26,99
Petsplace.nl