Zo kies je het beste Smølke hondenvoer

Hondenvoer van Smølke zit boordevol goede ingrediënten voor je trouwe viervoeter. Zo bevat Smølke hondenvoer alle essentiële bouwstoffen, maar ook waardevolle vitamines en mineralen om de weerstand van je hond optimaal te houden. Ook draagt het voer bij aan sterke botten en een glanzende vacht. Smølke hondenbrokken en verse maaltijden zijn compleet uitgebalanceerd en voorzien van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten. 

Door je hond Smølke te voeren, maar je ook een duurzamere keuze. Smølke gebruikt zoveel mogelijk eerlijke en verantwoorde ingrediënten uit de buurt of gebruikt ingrediënten met een duurzaamheidskeurmerk, zoals MSC vis.

Soorten Smølke hondenvoer

Het assortiment van Smølke is zeer uitgebreid en bevat uitgebalanceerd hondenvoer voor elke hond. Hieronder vertellen we je welke soorten Smølke hondenvoer er zijn en voor welke honden ze geschikt zijn.

Puppybrokken

Speciaal voor pups heeft Smølke hondenbrokken afgestemd op de ontwikkeling van jonge honden. De brokjes bevatten extra eiwitten en zitten boordevol waardevolle voedingsstoffen, waardoor je pup optimaal kan groeien, een sterk lichaam ontwikkelt en ondertussen heerlijk kan spelen. Smølke puppybrokken zijn er in 3 varianten. Je hebt Smølke puppybrokken voor kleine honden, Smølke voor grote hondenrassen en er is ook een variant zonder graan.

Smolke Puppy Mini/Medium 


Smolke Puppy Maxi


Smolke Puppy Graanvrij

Adult brokken

De Smølke adult hondenbrokken zijn geschikt voor volwassen honden en zijn afgestemd op de grootte van de hond. De Smolke hondenbrokken zijn gemaakt met de beste natuurlijke ingrediënten en vormen een uitgebalanceerde voeding. Het Smolke Adult hondenvoer bevat daarbij extra ingrediënten – zoals Omega-3 en 6 – om de huid en vacht in goede conditie te houden. Voor het voorkomen van tandsteen zijn mineralen toegevoegd. De Smolke Adult Maxi hondenbrokken bevatten daarnaast ook glucosamine om de gewrichten soepel te houden. Voor volwassen honden met een allergie voor tarwe is er Smolke Adult Graanvrij.

Smolke Adult Mini


Smolke Adult Medium


Smolke Adult Maxi 


Smolke Adult Graanvrij

Senior brokken

De Smølke Senior hondenbrokken zijn speciaal ontwikkeld voor oudere honden. Vanaf een bepaalde leeftijd wordt je hond minder actief heeft zijn lichaam andere voedingsstoffen nodig. Het voer is verrijkt met extra vitaminen en mineralen en om te voorkomen dat je hond overgewicht krijgt, is er L-carnitine toegevoegd. Ook is er extra aandacht besteed aan mineralen om het risico op gebitsproblemen te verkleinen. Hoogwaardige eiwitten en vitamine E houden het lichaam sterk en zorgen voor herstel. Kleine hondjes kunnen vanaf 8 jaar overstappen op Smølke Senior hondenbrokken, middelgrote honden vanaf 7 jaar en grote honden vanaf 6 jaar. 

Smolke Senior Mini


Smolke Senior Medium


Smolke Senior Maxi

Weight control

De ene hond heeft meer aanleg om te zwaar te worden dan de ander. Overgewicht is erg ongezond voor je trouwe viervoeter en het is dan ook zaak om dit te voorkomen. Honden met aanleg voor overgewicht kun je het beste Smølke Weight Control hondenvoer geven. Dit voer bevat 20% minder vet, waardoor je hond een normale portie kan eten, zonder te zwaar te worden. Daarnaast bevordert L-carnitine de vetstofwisseling.

Smolke Weight Control hondenvoer

Sensitive

Smølke Sensitive is speciaal ontwikkeld voor honden met jeuk en spijsverteringsklachten als gevolg van een voedselallergie of -intolerantie. Het voer is hypoallergeen en bevat alleen lam als dierlijke eiwitbron. Hierdoor is het ook geschikt voor honden met een allergie voor bijvoorbeeld kip of rund. Het voer is licht verteerbaar en draagt bij aan een gezonde huid en vacht en goede spijsvertering.

Smolke Sensitive hondenvoer

Vers gestoomde maaltijd

Zo nu en dan verdient je hond een lekkere verwenmaaltijd. De Smølke Vers gestoomde maaltijden bevatten alle ingrediënten die je hond nodig heeft, waardoor het om een complete maaltijd gaat. De maaltijden bevatten zo’n 80% vlees en zitten vol natuurlijke ingrediënten. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken kip, vis, lam, eend en wild (graanvrij). Smølke Vers gestoomd is ook geschikt voor puppy’s.

Smolke Vers Gestoomd Mix Doos – 10 x 395g


Smolke Vers Gestoomd Wild Graanvrij – 395g

Soft paté

Ook de Smølke Soft Paté is geschikt als complete maaltijd of als tussendoortje. Dit hondenvoer zit vol met superfoods en heeft een heerlijk zachte textuur. Hierdoor is het ook gemakkelijk te eten voor honden die moeilijk kunnen kauwen. Ook van dit voer zijn verschillende smaken beschikbaar.

Smølke Soft Paté – Kalkoen – 24 x 125 gr

Smolke hondenvoer beste

Waar je op moet letten bij het kiezen van Smølke hondenvoer

Om het beste Smølke hondenvoer voor jouw hond te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Leeftijd van je hond

Je hond heeft in elke levensfase andere voedingsbehoeften. Bij Jonge honden is het skelet- en spierstelsel nog volop in ontwikkeling, waardoor het lichaam meer eiwitten nodig heeft. Bij volwassen honden kan dit percentage weer iets omlaag. Senior honden bewegen minder en hebben daardoor meer kans op overgewicht. Ook voor oudere honden is het dus belangrijk om het juiste hondenvoer te kiezen. In het Smolke Senior hondenvoer zitten ook extra vitaminen en mineralen om het lichaam van je oudere hond optimaal te ondersteunen. Je kunt dus het beste Smolke hondenvoer kiezen dat past bij de leeftijd van je hond. Let erop dat grote honden eerder senior zijn dan kleine honden.

Grootte van je hond

Ook de grootte van je hond is belangrijk bij het kiezen van het beste Smolke hondenvoer voor jouw trouwe viervoeter. In de eerste plaats bestaat hondenvoer voor kleinere hondenrassen uit kleinere brokjes, zodat je hond ze gemakkelijk kan kauwen. Voor grote honden is het juist fijn dat je brokken wat groter zijn. Ook qua ingrediënten zijn er verschillen. Zo hebben grote honden een hoger risico op gewrichtsproblemen, waardoor er in het Smolke Maxi hondenvoer extra voedingsstoffen als glucosamine zijn toegevoegd.

Speciale voedingsbehoefte

Wanneer je hond speciale voedingsbehoeften heeft, is dit uiteraard ook iets om rekening mee te houden. Een hond met een allergie voor graan kun je het beste Smolke Graanvrij hondenvoer geven. Je kunt zowel puppybrokken, adult brokken als senior brokken graanvrij krijgen. Daarbij is er ook van het natvoer een graanvrije variant verkrijgbaar.

Als je hond gevoelig of allergisch is voor andere ingrediënten, kun je het beste Smølke Sensitive hondenvoer kopen. Het voer is hypoallergeen en licht verteerbaar, waardoor klachten als jeuk en diarree snel verholpen kunnen worden.

Ook voor honden met overgewicht heeft Smolke een speciale hondenbrok ontwikkeld. Dit voer bevat minder calorieën waardoor je hond wel dezelfde hoeveelheid kan blijven eten, zonder dat hij te zwaar wordt.

Samenvatting

Wat voor hond je ook hebt, Smølke hondenvoer is in zoveel varianten te verkrijgen dat er ook voor jouw hond geschikte brokken of verse maaltijden te vinden zijn. Hou bij het kiezen van Smølke hondenvoer rekening met de leeftijd en de grootte van je hond, zodat hij de juiste voedingsstoffen in een makkelijk te eten formaat binnenkrijgt. Als je hond allergieën of overgewicht heeft, kun je het Smølke Graanvrij, Sensitive of Weight control kiezen.