De rol van preventieve zorg in het verlagen van de kosten van hondenverzekeringen

Medische zorg is niet goedkoop, zowel bij mensen als bij dieren. In Nederland zijn mensen verplicht daarom een zorgverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering voor huisdieren, zoals een hondenverzekering, is niet verplicht. Maar wel zeker aan te raden, als je niet opeens geconfronteerd wil worden met rekeningen van honderden of misschien wel duizenden euro’s. Er zijn er ook dingen die je zelf kunt doen om de kosten voor de zorg voor je huisdier zo laag mogelijk te houden. Wat dan? Hieronder lees je er meer over.

Een hondenverzekering die past bij jou en je hond

Je gunt je hond natuurlijk de beste zorg. Om hem die te kunnen geven zonder groot financieel risico te lopen, kun je het beste een huisdierverzekering afsluiten. Een basisverzekering dekt onverwachte medische kosten, Bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk, of een gevecht met een andere hond. Daarnaast kun je ook aanvullende pakketten afsluiten. Of dat nodig is, hangt af van je hond en je eigen wensen of eisen. De verzekering kiezen die het best bij jou en je maatje past? Daarvoor kun je het beste een hondenverzekering vergelijken.

Bijdragen aan het laag houden van verzekeringspremies

Omdat niet iedere verzekeraar dezelfde premie en polisvoorwaarden hanteert, kun je door te vergelijken de beste dierenverzekering vinden voor jouw situatie. Dergelijke verzekeringen zijn gebaseerd op een solidariteitsbasis. Dat systeem is alleen houdbaar als je eraan meewerkt de kosten niet te veel op te laten lopen. Het is niet alleen voor je hond natuurlijk een voordeel als je er goed voor zorgt, maar houdt ook een hondenverzekering betaalbaar. Hoe kan preventieve zorg hieraan bijdragen?

Preventieve zorg voor honden

Honden zijn nu eenmaal roedeldieren, en hebben veel behoefte aan aandacht en zorg. Zo blijven ze fit, gezond en blij.

Zorg voor voldoende beweging

Wil je dat je hond in goede conditie blijft en een gezond gewicht houdt? Maak dan minimaal drie wandelingen per dag, en plan ook speeltijd samen in.

Zorg voor geschikt speelgoed

Speelgoed speelt een belangrijke rol bij de zowel de mentale als de fysieke ontwikkeling van je hond. Geef hem verantwoord speelgoed van het juiste materiaal en formaat. Tip :wissel regelmatig van speeltje!

Zorg voor goede voeding

Zorg voor goede voeding

Goede en voldoende voeding draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Een gezonde hond kan zich goed ontwikkelen. Onthoud dat iedere hond zijn of haar eigen specifieke behoeftes heeft.

Vaccineer je hond

Besmettelijke ziektes kun je bij je hond voorkomen door deze jaarlijks te laten vaccineren. Denk hierbij aan potentieel fatale ziektes zoals de Ziekte van Weil, Parvo en Hondenziekte. Gaat je hond ook naar een pension of mee met een uitlaatservice, laat hem dan ook vaccineren tegen kennelhoest.

Bescherm je hond tegen wormen, teken en vlooien

Om zowel je hond gezond te houden als zelf niet blootgesteld te worden aan bepaalde gezondheidsrisico’s, is het goed je hond te beschermen tegen wormen, teken en vlooien. Geef je hond daarom viermaal per jaar een ontwormingsmiddel, bescherm tegen teken met een spray, druppels of anti-tekenband, en tegen vlooien met druppels, een tablet of band.

Poets dagelijks de tanden van je hond

Dagelijks tandenpoetsen zorgt bij honden, net als bij mensen, voor een gezond gebit. Laat puppy’s hier al op jonge leeftijd aan wennen, en bouw het vervolgens langzaam op. Gebruik alleen middelen speciaal voor honden.

Regelmatige gezondheidscontrole

Tot slot is het aan te raden minimaal een keer per jaar je hond te laten controleren door een dierenarts. Hoewel het uiteraard wel te merken is als je hond pijn heeft, kunnen honden nu eenmaal niet praten om duidelijk te maken dat er iets mis is. En ziektes zijn ook niet altijd duidelijk zichtbaar. Door je hond regelmatig een medische check te geven kun je ziektes in een vroeger stadium ontdekken. En daardoor ook sneller ingrijpen.

Goede preventieve zorg + een hondenverzekering afsluiten = een fitte en gezonde hond. En een blij baasje vanwege een betaalbare verzekeringspremie!