Welkom op

Hondenwijzer!

Op deze informatieve hondensite vindt u van alles wat u als hondenbezitter of hondenliefhebber hoort te weten. Dat goede informatie over honden noodzakelijk is blijkt wel uit het feit dat jaarlijks gemiddeld 50.000 mensen zich in Nederland als gevolg van bijtincidenten medisch laten behandelen. Het werkelijk aantal jaarlijkse bijtincidenten met honden wordt zelfs op 150.000 geschat. Ook komen er jaarlijks ongeveer 25.000 honden in het asiel terecht. In de meeste gevallen had dit voorkomen kunnen worden als mensen meer kennis over hun hond hadden en zich eerst goed hadden laten voorlichten voordat ze een hond aanschaften en de hond op de juiste manier hadden opgevoed.


Er is de laatste tijd veel veranderd in de wereld van de hond. Vooral als men het heeft over hondengedrag en hondenopvoeding. Door (wetenschappelijke) onderzoeken is hondentraining sterk verbeterd en vooral diervriendelijker geworden.


Op internet is veel over honden te vinden, veel is echter achterhaald en niet gebaseerd op de huidige kennis. Er zijn helaas zelfs nog hondenscholen die verouderde trainingsmethoden gebruiken.


Deze hondensite geeft zo veel mogelijk informatie volgens de nieuwste opvattingen, welke worden ondersteund door vele gedragsonderzoekers.

Welzijn van honden

Wist u dat er kruiden zijn die een goede invloed hebben op het emotionele en mentale welzijn van honden? In veel gevallen zijn bijtende honden gestrest, angstig of agressief. Vaak worden gestreste en bange honden gekalmeerd met allerlei kalmeringsmiddelen die de hond eigenlijk meer sederen. De hond ervaart de stress dan nog wel maar kan zich niet meer uiten. Dit moet u natuurlijk niet willen. Maar er zijn ook natuurlijke manieren om een hond beter te laten ontspannen. Organimal.nl is een site die zich richt op zowel fysieke als mentale gezondheid voor honden (en katten). Dit doen ze via het informeren van baasjes en het aanbieden van 100% natuurlijke kruidensupplementen. Zo staan kruiden als Valeriaan, Citroenmelisse, maar ook magnesium bekend om hun rustgevende werking. Tegenwoordig zijn deze supplementen niet meer alleen voor mensen beschikbaar, maar ook voor honden, katten en andere dieren.

Laatste artikelen

Honden zijn al eeuwenlang trouwe metgezellen van de mensheid. Hun diversiteit in ...

In de afgelopen decennia hebben we een opmerkelijke trend gezien: steeds meer ...

Honden zijn trouwe metgezellen van de mens. Ze verdienen dan ook de ...

Een hond is meer dan een huisdier, het is een vriend. Daarom ...

Wanneer jouw lieve viervoeter last heeft van artrose, kan hij heel wat ...

Medische zorg is niet goedkoop, zowel bij mensen als bij dieren. In ...