Zo kies je de beste hondenmand voor Labrador Retriever

Elke hond heeft een fijne slaapplek nodig; honden slapen gemiddeld namelijk het grootste gedeelte van de dag. Natuurlijk kunnen ze dat ook op de bank of op bed doen, maar dat heeft ook een aantal nadelen. Misschien wil je de haren van je Labrador niet op de bank of is er anders niet genoeg ruimte voor het hele gezin. Labradors zijn vaak ook dol op zwemmen en je zit vast al helemaal niet te wachten op een natte hond op je bank. Maar wat is dan de beste hondenmand voor jouw Labrador? In dit artikel vertellen we je waar je zelf op kunt letten om de beste hondenmand voor een Labrador te kiezen én hebben we de beste hondenmanden voor Labradors op een rijtje gezet.

Dit zijn de 10 beste hondenmanden voor Labrador Retrievers van 2024

In de top 10 beste hondenmanden voor Labrador Retievers zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!Uitgelicht: 3 keer de beste hondenmand voor een Labrador Retriever van 2024

Snoozle Hondenmand – Wasbaar

De beste hondenmand voor een Labrador Retriever is de Snoozle Hondenmand. Hij is zeer sterk en comfortabel en heeft een afneembare polyester hoes die je gemakkelijk in de wasmachine kan wassen. De verhoogde randen van de mand zorgen ervoor dat je hond goed ondersteund wordt als hij slaapt.

Deze mand staat ook mooi in je interieur en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Voor een Labrador Retriever raden we je aan maat XXL te nemen.

Je kunt deze Snoozle hondenmand bij de volgende webshops bestellen:


Napzzz Hondenmand Leatherlook Divan Duo

Deze stijlvolle Napzzz Hondenmand Leatherlook Divan is gemaakt van kunstleer en heeft een koudschuim vulling. Hij is erg stevig gevuld, maar je kunt de stevigheid zelf aanpassen door wat koudschuim te verwijderen. Elke hoes heeft hiervoor een eigen ritssluiting. Deze mand is in drie maten beschikbaar en voor een Labrador kun je het beste maat L nemen.

Je kunt deze Napzzz Hondenmand Leatherlook Divan Duo bij de volgende webshops bestellen:


Flamingo Hondenmand Domus

De Flamingo Domus is een mooie, stevige en ook betaalbare hondenmand voor een Labrador Retriever. Hij is gemaakt van kunststof en is waterafstotend, waardoor hij gemakkelijk te reinigen is met een natte doek. Ook deze mand is verkrijgbaar in verschillende maten en hier raden we aan maat XXL te nemen.

Je kunt deze Flamingo Domus Hondenmand bij de volgende webshops bestellen:


Waarom een hondenmand voor je Labrador?

Er zijn verschillende redenen om op zoek te gaan naar de beste hondenmand voor jouw Labrador. Misschien wil je hem niet op de bank of op bed bijvoorbeeld. Maar een goede hondenmand is voor een Labrador ook belangrijk voor de juiste ondersteuning van zijn lichaam. Daarbij is het voor de Labrador – maar ook voor een ander hondenras – goed om een eigen plek te hebben. Deze plek is altijd beschikbaar en hier kunnen ze zich terugtrekken. Ook is het een handig middel om je Labrador het commando ‘plaats’ te leren.

Waar je op moet letten om de beste hondenmand voor jouw Labrador te kopen

Om de beste hondenmand voor je Labrador te vinden, raden we je aan om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Maat

In de eerste plaats is het belangrijk dat de hondenmand voor je Labrador de juiste maat heeft. Hij moet er helemaal op passen en er comfortabel in kunnen liggen. Voor de meeste Labradors is een ligoppervlak van minimaal 90 cm lang prima. Hou er wel rekening mee dat de maat die een fabrikant doorgeeft vaak ook de rand meerekent. Bij een hondenmand met een dikke rand – zoals de Snoozle Hondenmand – kun je het beste voor een grotere maat kiezen.

Materiaal

Let bij je zoektocht naar de beste hondenmand voor je Labrador ook op het materiaal. Hondenmanden zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stofjes en texturen. Van glad tot volledig van pluche. Als jouw Labrador vaak zwemt en vies wordt, kun je het beste een hondenmand kopen van een gladde stof, zoals de Napzzz hondenmand Leatherlook Divan van kunstleer. Ook een waterafstotende stof – zoals de Nap’zzz Waterproof Sofa – heeft is dan een goede keuze. Je kunt zo’n hondenmand gewoon met een doekje afnemen.

Wasbaar

Als je wel voor een zachtere stof kiest, kun je het beste een hondenmand voor je Labrador kiezen die in de wasmachine kan. Zo geniet je Labrador wel dat het comfort van een zacht stofje, maar zit je niet met een permanent vieze hondenmand.

Comfort

Uiteraard is ook het comfort van de hondenmand voor je Labrador belangrijk. Zeker als je Labrador wat ouder wordt en last krijgt van zijn gewrichten, is het belangrijk om een goed ondersteunde hondenmand te kiezen. Fiberfill vulling of schuimrubber snippers zijn voordelig, maar kunnen gaan klonteren. Eps bolletjes hebben dit bijvoorbeeld niet. Belangrijk is in elk geval dat de hondenmand dik genoeg is, zodat je Labrador de grond niet voelt. Labradors zijn daarbij gevoelig voor het krijgen van elleboogdysplasie en heupdysplasie, maar ook artrose komt voor. In deze gevallen kun je het beste een orthopedische hondenmand voor je Labrador kopen, zoals de Trixie Bendson Orthopedisch hondenmand.

Conclusie over de beste hondenmand voor een Labrador

Wat de beste hondenmand voor jouw Labrador is, hangt van een aantal factoren af. Als je Labrador veel zwemt of vies wordt, kun je het beste een hondenmand kiezen van glad of waterafstotend materiaal. Daarnaast is het goed om rekening te houden met de juiste maat, de wasbaarheid en het comfort van de hondenmand voor je Labrador. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste hondenmand voor jouw Labrador hebt gevonden.