Beagle kruisingen

Een rasechte Beagle is natuurlijk fantastisch, maar er zijn ook een heleboel leuke Beagle kruisingen. Als je net even iets anders wilt, vindt je in een Bockador, Jackabee of Puggle misschien wel de perfecte hond. Beagle kruisingen hebben vaak een vriendelijk karakter, maar het is moeilijk te voorspellen welke eigenschappen ze precies van hun verschillende ouders hebben meegekregen. 

Wanneer je voor een Beagle met stamboom kiest, kun je vaak goed inschatten hoe het karakter en uiterlijk van de hond zal zijn. Met een kruising kun je natuurlijk rekening houden met de eigenschappen van de beide rassen, het blijft toch een beetje een verrassing. Zo kan de Beagle kruising het formaat van de Beagle krijgen, maar – in het geval van de Beagle x Labrador – ook het formaat van de Labrador. Zolang je je hier bewust van bent, kun je veel plezier beleven met een Beagle kruising. Hieronder vertellen we iets meer over veel voorkomende Beagle kruisingen.

Beagle x Labrador (Bockador)

Beagle x Labrador (Bockador)

De Labrador is een vriendelijke gezinshond die heel veel voorkomt in Nederland. Ze zijn gemakkelijk te trainen en vaak heel gehoorzaam. Hij heeft wel aardig wat energie, net als de Beagle, dus je kunt er vanuit gaan dat je met een Beagle x Labrador kruising een energieke vrolijke hond krijgt. De Labrador is een stuk groter dan de Beagle en heeft gemiddeld een schofthoogte van zo’n 55 cm. Het kan dus zijn dat je een Bockador krijg van 55 cm hoog, maar ook van slechts 33 cm. Labradors zijn dol op water, hou er dus ook rekening mee dat een Bockador mogelijk graag een duik neemt. 

Lees ook: Wat is de beste hondenbadjas?

Beagle x Jack Russell (Jackabee)

De Beagle en Jack Russell zijn beide jachthonden uit Engeland en met een Jackabee kun je er vrijwel zeker van zijn dat je een hondje hebt met een groot jachtinstinct. Een Jack Russell is vaak nog wat actiever dan de Beagle, maar beide hebben veel beweging nodig. Een actieve levensstijl is dan ook wenselijk als je voor een Jackabee kiest. Ook een leuke hondensport of regelmatig apporteren zijn een goede bezigheid. Beide rassen zijn ook erg speels, dus voldoende hondenspeelgoed is een must. Verder is een Beagle x Jack Russell kruising vaak niet zo heel groot. Hij zal maximaal de schofthoogte van de Beagle krijgen, maar kan ook een uiteindelijke schoftmaat van slechts 25 cm hebben.

Lees ook: Zo kies je het beste hondenspeelgoed

Mis geen enkele aanbieding & tip voor jouw Beagle! 📭

Schrijf je in voor de Beagle nieuwsbrief van Hondenwijzer.com

Beagle x Cocker (Bocker)

Een Beagle x Cocker kruising ziet er vaak heel schattig uit en ook deze kruising heeft Engelse voorouders. De Engelse Cocker Spaniël werd gebruikt voor het opjagen van Fazanten en andere vogels. Een Bocker vindt het dan ook leuk om ergens achteraan te rennen. Zorg dus voor apporteerspeelgoed of balletjes om mee te spelen. Meestal is een Beagle x Cocker kruising erg vrolijk en enthousiast en heel geschikt als gezinshond. Qua formaat zijn de Beagle en Cocker ongeveer gelijk, dus je kunt er vanuit gaan dat een Bocker ongeveer 35 tot 42 cm groot wordt.

Beagle x Mopshond (Puggle)

Beagle x Mopshond (Puggle)

De Puggle is een kruising tussen een Beagle en een Mopshond (Pug). Als je een Mopshond erg leuk vindt, maar geen voorstander bent van de korte neus, die vaak voor gezondheidsproblemen zorgt, is dit een hele leuke kruising. Een Puggle kan qua schofthoogte variëren van ongeveer 30 tot 42 cm en is qua bouw vaak stevig, maar atletisch. In het ideale geval hebben ze de langere snuit van de Beagle, maar wel de grote ronde ogen, de rimpels en gekrulde staart van de Mopshond. Qua karakter kun je rekenen op een grappig, maar eigenwijs hondje. Een consequente opvoeding en veel belonen met lekkere hondensnacks doen vaak wonderen.

Lees ook: Zo kies je de beste hondensnacks

Beagle x Teckel

De Beagle en Teckel verschillen aardig qua uiterlijk. De Teckel heeft een lang lijf en korte pootjes en weegt doorgaans een stuk minder dan de Beagle. Ook zijn er bij de Teckel verschillende vachttypes mogelijk, waardoor een Beagle x Teckel kruising ook ruwharig kan zijn. Echter zijn er ook een heleboel overeenkomsten tussen de Beagle en Teckel, waardoor het karakter al wat beter te voorspellen is. Beide rassen zijn gefokt voor de jacht en zien kleinere dieren vaak als prooi. Ook zijn ze allebei vrolijk en vriendelijk en dol op menselijke aandacht. Ook zijn ze zelfstandig en een tikkeltje eigenwijs. Qua uiterlijk kun je rekenen op grote hangende oren die voor een schattig uiterlijk zorgen. De schofthoogte van deze kruising zal ongeveer tussen 30 tot 42 cm liggen.

Beagle x Golden Retriever (Beago)

Ook de Beagle x Golden Retriever is een hele leuke kruising. De Beago is doorgaans heel vriendelijk en perfect als gezinshond. Dit zijn namelijk eigenschappen die beide rassen in zich hebben. Door de lange vacht van de Golden, heeft de Beago vaak ook een langere vacht dan de Beagle. Dit vraagt wat meer vachtverzorging en je zult vaker moeten borstelen. Verder is de Golden Retriever vaak een stuk makkelijker te trainen dan de Beagle, waardoor het met deze kruising een verrassing blijft hoe eigenwijs het hondje wordt. De Golden Retriever kan zo’n 53 tot 62 cm hoog worden. Een Beagle x Golden Retriever kruising is vaak wat kleiner dan de Golden, maar dit is van te voren niet met zekerheid te zeggen. De Beago kan zo’n 35 tot 60 cm groot worden. 

Lees ook: Wat is de beste hondenborstel?

Beagle x Border Collie (Border Beagle)

De Border Collie en Beagle zijn op een heleboel vlakken erg verschillend. De Border Collie behoort tot de meest intelligente hondenrassen en is heel goed te trainen. De Beagle staat juist bekend als een eigenwijze hond die wat moeilijker te trainen is. Met een beetje geluk is de Border Beagle goed trainbaar, maar heeft hij wat minder energie dan de Border Collie. Hou er echter wel rekening mee dat een Beagle x Border Collie kruising veel uitdaging nodig heeft. Vaak vinden ze frisbeeën en apporteren leuk, maar ook met hondenpuzzels kun je voor een leuke uitdaging zorgen. De schofthoogte ligt tussen de 33 en 50 cm.

Het opvoed handboek voor de Beagle

Onze tip!