Kerst voor het hele gezien dus ook je hond

Tijdens de feestdagen zijn we zo druk bezig met het samenstellen van onze outfits, het bepalen van het hoofdgerecht voor het jaarlijkse diner en het kopen van cadeaus dat we soms even vergeten dat we ook even moeten ‘chillen’. Een filmpje opzetten, foto’s terugkijken of even wandelen met de hond. Met deze tips ervaart jouw hond Kerst ook als een van de leukste dagen van het jaar!

Een cadeautje voor je trouwe viervoeter

Iedereen krijgt cadeaus. Parfum, kleding, een nieuwe tablet, telefoon of een uitje. En je hond? Die krijgt een aai over zijn bol. Waarom je huisdier vergeten die altijd voor je klaarstaat en al blij tegen je aanspringt als je nog geen twee minuten bent weggeweest?! Geef ‘m een lekker bot, heerlijke snoepjes, een nieuwe riem of een warme mand.

Een extra groot rondje wandelen

Honden vinden niets leuker dan lekker rondrennen. Ga met ze naar het bos, naar een groot park of loop gewoon een extra groot rondje in je buurt. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid van je hond, maar ook die van jou. Een frisse neus halen is altijd goed. Vooral om een nieuwe portie vitamine D op te doen en zo de winterdip tegen te gaan. En als je met het hele gezin gaat, heb je gelijk weer een leuk uitje met z’n allen!

Een grote check up van zijn gezondheid

Als jij je niet lekker voelt, ga je naar de huisarts. Daar vertel je waar je last van hebt en krijg je een advies of medicijnen. Maar als je hond ziek is, kan hij dat niet bepaald makkelijk uitleggen. Natuurlijk merk je iets aan zijn gedrag, maar wat er dan mis is? Geen idee.. Ga dan eens naar de dierenarts voor een check up van de gezondheid van je hond. Het is nooit verkeerd om een jaarlijkse check up in te plannen.