Sluiten

Categorieën

Filters
  Jasper - Donderdag 20 Juni 2020

  5 tips tegen oververhitting van jouw hond tijdens het warme weer

  De eerste landelijke hittegolf van dit jaar is een feit. Honden hebben het tijdens deze periode snel warm. Ze kunnen hun warmte alleen kwijt door te hijgen en op de voetzooltjes na hebben honden nergens zweetklieren. We geven hieronder tips om ervoor te zorgen dat jouw hond zonder problemen van het warme weer kan genieten.

   

  1) Zorg voor voldoende vers drinkwater. Honden drinken deze dagen meer dan anders, dus de drinkbak zal ook sneller moeten worden aangevuld. Vul de bak altijd met water op kamertemperatuur en voorkom ook dat de hond te veel drinkt. Dit kan leiden tot watervergiftiging.

  2) Zoek de verkoeling op. Als jouw hond van zwemmen houdt dan is het opzoeken van een plas of meer een prima manier om af te koelen. Let wel op dat recreatieplassen veilig genoeg zijn om te zwemmen. Kijk hiervoor op www.zwemwater.nl. Is het wel veilig, maar te druk? Geen probleem! Op onze website zijn verschillende alternatieven te vinden om voor verkoeling te zorgen, zoals hondenzwembaden, koeltematten, koelte-halsbanden of zelfs hondenijs! 

  3) Plan lange wandelingen aan het begin of eind van de dag en fiets niet met je hond als het een zeer warme dag is. Loop je (deels) over een hete ondergrond? Til de hond dan op: asfalt of zand kan in de zomer heel heet worden en zorgt voor brandwonden op de voetzooltjes. Als de ondergrond te heet is om je hand erop te leggen, dan is deze ook niet geschikt om de hond erover te laten lopen.

  4) Bescherm de huid van de hond tegen de zon, vooral bij gevoelige en slecht of onbehaarde delen. Ook honden kunnen namelijk verbanden. Zonnespray is eenvoudig en snel bij ons te verkrijgen.

  5) Laat de hond nooit achter in de auto. Ook als het raam open staat of als u maar even weg bent, wordt het al snel veel te heet. Bij 35℃ loopt de temperatuur binnen een half uurtje al op tot 54℃! 

  Oververhitting bij honden is te herkennen aan de volgende symptomen: flink hijgen, sloomheid, warm aanvoelen (temperatuur is boven 39 graden), braken of overmatig kwijlen. Als je vermoed dat de hond oververhit is, kunt je het volgende doen:

  - Breng de hond zo snel mogelijk naar een schaduwrijke plaats;
  - Koel de hond af door hem nat te maken en natte handdoeken tegen de weinig behaarde buik te leggen. Let op: bedek niet de hele hond met natte handdoeken, de hond kan dan zijn warmte niet meer kwijt;
  - Wanneer de mogelijkheid er is, laat de hond dan in het water zwemmen of liggen;
  - Laat de hond kleine beetjes lauw water drinken;
  - Neem tegelijkertijd zo snel mogelijk contact op met een dierenarts.

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »