Sluiten

Categorieën

Filters
  Rob - Woensdag 20 November 2020

  De waarde van een hond bij de opvoeding van kinderen

  Het nemen van een hond zorgt er voor dat kinderen al op jonge leeftijd leren om te gaan met verantwoordelijkheid. Ze hechten zich al snel aan het beest en ontwikkelen een sterke motivatie om ervoor te zorgen. Als de hond bijvoorbeeld een keer iets later wordt uitgelaten dan normaal, voel je je als kind erg schuldig. Dat zal in de toekomst natuurlijk niet nog een keer gebeuren! 

  Het kwam net al even terug: honden ontwikkelen al heel snel een hechte band met hun baasje. Voor kinderen is dit extra prettig, als ze even niet goed in hun vel zitten en behoefte hebben aan troost. De trouwe viervoeters zullen altijd naar je luisteren en onvoorwaardelijke liefde tonen. Zo kunnen kinderen hun emoties sneller een plekje geven en sterker terugkomen.

  Het uitlaten van een hond zorgt tenslotte elke dag weer voor een frisse portie buitenlucht. Zo krijgen kinderen voldoende beweging: of je nou een kort rondje langs de vijver loopt of een grote ronde door de polder. Ook kunnen kinderen hun energie lekker kwijt door een balspel te spelen met hun grote vriend. Voor de hond kan zo'n spel niet lang genoeg duren! 's Nachts zal dit zorgen voor een goede nachtrust van uw kind.

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »