De leukste vakantieparken waar je met hond welkom bent in Nederland

Een vakantiepark is de ideale uitvalsbasis om met je hond een nieuwe omgeving te verkennen. Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je een vakantiepark kiest waar honden zijn toegestaan. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende vakantieparken met voorzieningen speciaal voor honden. Zo weet je zeker dat alles geregeld is voor je vakantie met je hond en kun je optimaal genieten. In dit artikel hebben we de mooiste vakantieparken waar je met hond kunt verblijven in Nederland verzameld. Ook geven we je een aantal tips voor je vakantie in een vakantiepark met hond.

Waarom met je hond naar een vakantiepark?

De meeste mensen zijn om de zoveel tijd toe aan vakantie. De een wil even lekker niks doen en tot rust komen en een ander ontspant juist tijdens een actieve vakantie in een mooie omgeving. Een hond leeft veel meer in het hier en nu en heeft doorgaans niet zozeer behoefte aan vakantie. De meeste honden zijn het gelukkigst als ze gezellig bij hun eigen gezin zijn en zoveel mogelijk tijd mogen doorbrengen met hun baasje. En hoewel er heel veel goede hondenpensions zijn, waar fantastisch voor je hond gezorgd wordt, is dit toch vrijwel altijd stressvol voor je hond. Hij weet tenslotte niet waar je bent, hoe lang je wegblijft en of je überhaupt nog terugkomt.

Om ervoor te zorgen dat je hond ook een leuke tijd heeft, kun je ook voor een vakantie in een vakantiepark kiezen waar je hond mee naartoe mag. Zo heeft je hond ook een fijne tijd en kunnen jullie gezellig samen op avontuur. In een vakantiepark waar honden zijn toegestaan zijn vaak ook voorzieningen voor honden, zoals een hondentoilet of een losloopgebied. Verder zijn er soms hondenmanden, voerbakken en een bench aanwezig, om het verblijf met je hond zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Hierdoor kun je toch ontspannen vakantie vieren.

vakantiepark met hond

De mooiste vakantieparken waar je met hond welkom bent in Nederland

In Nederland zijn verschillende mooie vakantieparken te vinden, waarvan verschillende ook hondvriendelijke huisjes verhuren. Sommige vakantieparken hebben ook allerlei voorzieningen voor je hond, zoals een bench, hondenmand, voerbakken en hondentoiletten op het park. Hieronder hebben we de mooiste vakantieparken waar je met je hond kunt overnachten op een rijtje gezet.

Landal Aelderholt

In vakantiepark Landal Aelderholt in de Drentse bossen kun je een speciale hondenbungalow huren. In deze vrijstaande huisjes zijn allerlei voorzieningen voor je hond, zoals een kunststof hondenmand, hondenpoepzakjes en afvalemmer, hondenbench, omheining van 120cm hoog en een voer- en waterbak. Daarnaast zijn honden op dit vakantiepark ook welkom in het restaurant.

Landal Aelderholt met hond

Dit zijn de meest geboekte huisjes op Landal Aelderholt

Speciale hondenaccommodatie 🐶
6-persoons hondenbungalow

✔️ Circa 58 m²
🐾 Twee huisdieren toegestaan
🐕 Diverse hondenvoorzieningen
Landal.com
2-persoons bungalow

✔️ Circa 50 m²
🛏️ 1 slaapkamer
🛁 1 badkamer
€282,00
Landal.com
6-persoons bungalow

✔️ Circa 58 m²
🛏️ 3 slaapkamers
🛁 1 badkamer
€271,00
Landal.com

Let op: getoonde prijzen zijn gemiddelde prijzen voor een lang weekend

Landal Twenhaarsveld

Landal vakantiepark Twenhaarsveld ligt in Overijssel aan de Sallandse Heuvelrug. Ook op dit park zijn speciale hondenbungalows beschikbaar met extra voorzieningen voor je hond. Deze huisjes hebben een tuin met omheining en een hondenbench, hondenmand en voerbakken. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en samen met je harige vriend de Sallandse Heuvelrug verkennen.

Landal Twenhaarsveld met hond

Landal Beach Resort Ooghduyne

Beach Resort Ooghduyne is een heerlijk vakantiepark aan zee om met je hond te bezoeken. Het vakantiepark ligt in Noord-Holland op 2.1 km van het strand. Je kunt hier dus heerlijke strandwandelingen maken met je trouwe viervoeter. Op het vakantiepark zijn honden toegestaan en kun je een speciale hondenvilla huren met omheinde tuin en extra voorzieningen voor honden.

Landal Beach resort Ooghduyne mnet hond

Landal Miggelenberg

Landal Miggelenberg is een prachtig vakantiepark op de Veluwe met voorzieningen speciaal voor honden. Zo kun je een hele mooie hondenbungalow huren met een omheinde tuin waar je hond lekker rond kan scharrelen. In het huisje zijn een hondenbench, hondenmand en voerbakken aanwezig, zodat je je auto niet vol hoeft te laden met hondenspullen. Op de Veluwe kun je met je hond heerlijk wandelen.

Landal Miggelenberg met hond

Landal Heideheuvel 

Heideheuvel is een ander hondvriendelijk vakantiepark op de Veluwe. Ook hier kun je een huisje met voorzieningen speciaal voor honden huren; bij aankomst ligt er zelfs een welkomstpakket voor je hond. De hondenbungalow heeft een hondenbench, -mand, voerbakken en een poepzakjes en afvalemmer. Ook is er een tuin met omheining van 120 cm hoog en is er op het park een speciale hondendouche met warm water. In de ParkShop zijn hondenvoer en -artikelen te koop.

Landal Heideheuvel met hond

Landal Orveltermarke

In vakantiepark Landal Aelderholt in de Drentse bossen kun je een speciale hondenbungalow huren. In deze vrijstaande huisjes zijn allerlei voorzieningen voor je hond, zoals een kunststof hondenmand, hondenpoepzakjes en afvalemmer, hondenbench, omheining van 120cm hoog en een voer- en waterbak. Daarnaast zijn honden op dit vakantiepark ook welkom in het restaurant.

Landal Orveltermarke met hond

Landal Stroombroek

Ook Landal Stroombroek is een heel fijn vakantiepark met veel voorzieningen speciaal voor je hond. Op het park is een hondendouche aanwezig en je hond mag mee in het restaurant. In de ParkShop kun je hondenvoer- en spulletjes kopen én er is op het vakantiepark een hondenzwemvijver aanwezig. In de hondenbungalow zelf zijn ook verschillende voorzieningen voor je hond aanwezig.

Landal Stroombroek met hond

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

Beach Resort Nieuwvliet-Bad is een Roompot vakantiepark aan zee waar je met hond kunt overnachten. Op dit park zijn nieuwe huisjes beschikbaar speciaal voor een verblijf met honden. Deze hondenlodges hebben een omheinde tuin, zodat je trouwe viervoeter veilig een frisse neus kan halen. In het vakantiehuis zijn hondenspullen als een hondenmand en een grote hondenbench aanwezig. Aangezien het vakantiepark aan zee ligt, kun je hier heerlijk uitwaaien met je hond en lange strandwandelingen maken.

€405,00
Roompot.nl
Beach resort Nieuwvliet-Bad met hond

Waterpark Terkaple

In Friesland vind je het mooie vakantiepark Waterpark Terkaple. Op dit vakantiepark zijn in verschillende accommodaties huisdieren toegestaan. De watervilla’s staan aan het water en zijn de perfecte uitvalsbasis om samen met je trouwe viervoeter de Friese wateren te bevaren.

Waterpark Terkaple met hond

Parc Sandur

Parc Sandur is van Center Parcs en ligt in Emmen (Drenthe). Dit is een heel fijn vakantiepark in Nederland om met je hond te bezoeken. Je hond mag hier namelijk mee in het parkcentrum, er is een losloopgebied, je hond mag zwemmen in het meer op het park én er zijn voldoende hondentoiletten aanwezig. 

Parc Sandur met hond

Andere vakantieparken waar je hond ook welkom is

De volgende vakantieparken hebben op het moment van schrijven geen speciale hondenbungalows of hondenvilla’s maar huisdieren zijn wel toegestaan en het zijn dan ook prima vakantieparken om met hond te bezoeken.

Waar je op moet letten bij het zoeken naar een geschikt vakantiepark met hond

Om het perfecte vakantiepark te vinden om met je hond vakantie te vieren, is het goed om op een aantal dingen te letten. Het is namelijk niet zo dat als je een hond mee mág nemen, dat het ook de meest geschikte plek voor een vakantie met hond is. Hieronder vertellen we je waar je op kunt letten om het beste vakantiepark voor je vakantie met hond te kiezen.

Vakantiehuis of -appartement

Op een vakantiepark kun je meestal kiezen uit een vakantiehuis of -appartement. Vaak zijn de appartementen iets goedkoper, maar hebben ze als nadeel dat je geen of weinig buitenruimte hebt voor je hond. We raden je aan om ook op het interieur te letten. Een nieuw interieur met een stoffen bank en een licht tapijt worden gemakkelijk vies en dat wil je nu juist graag voorkomen. Een gladde vloer is dan juist weer erg praktisch, maar als je hond tapijt gewend is, kan hij dit spannend vinden. 

Omgeving

Als je naar een honden vakantiepark gaat, is de omgeving ook heel belangrijk. Dit bepaalt tenslotte waar je met je hond gaat wandelen en wat er te beleven valt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om naar een vakantiepark aan zee te gaan met je hond, zoals Beach Resort Ooghduyne. Maar als je liefhebber bent van bossen en heide, is een vakantiepark op de veluwe met je hond bezoeken ook een goed idee. Een mooi vakantiepark op de veluwe waar je hond welkom is, is bijvoorbeeld Landal Heideheuvel.

Omheinde tuin

Sommige vakantieparken – zoals Landal Miggelenberg en Landal Orveltermarke – bieden vakantiehuizen met omheinde tuin aan. Dit is een groot voordeel als je met je hond op vakantie gaat, omdat je hem lekker even los kunt laten lopen en je minder zorgen hoeft te maken dat hij wegloopt en verdwaalt. In de zomer kun je hierdoor ook de deuren naar de tuin open laten staan, zonder dat je trouwe viervoeter de hort op gaat. Vaak zijn de vakantiehuizen met omheinde tuin op een vakantiepark niet zo heel hoog. Als jouw hond over hekken van 1 meter kan springen, kan het dus zijn dat zo’n omheinde tuin niet voldoende is. Eventueel kun je dan alsnog een grondpen met een lange lijn meenemen.

Overige voorzieningen, voorwaarden en regels voor honden

Naast de voorzieningen in en om het vakantiehuis zelf, is het ook goed om even te checken welke voorzieningen er op het vakantiepark aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld een hondentoilet op het park? En is er een losloopgebied of hondenspeeltuin aanwezig? Een vakantiepark met heel veel voorzieningen voor honden is bijvoorbeeld Parc Sandur. Daarnaast is het handig om vooraf te bekijken welke regels er gelden voor het meebrengen van een hond. Moet je hond aangelijnd zijn op het park of niet? En mag je hond mee naar binnen bij restaurants, cafés en andere overdekte ruimtes binnen het vakantiepark.

Extra kosten

Voor het meebrengen van een hond betaal je bij een vakantiepark soms extra kosten. Bij Landal vakantieparken betaal je bijvoorbeeld €5,75 per hond per nacht, terwijl je bij vakantieparken van Roompot één hond gratis mee mag nemen. Voor de tweede hond €5,50 per nacht betaalt. 

Op dit moment heeft Center Parcs de Vakantiespecial: Hond. Als je nu een verblijf boekt, betaal je geen huisdiertoeslag én krijg je een leuk welkomstpakket t.w.v. €21,95 voor je hond.

Reistips voor een vakantie met hond op een vakantiepark

Als je naar een vakantiepark gaat met je hond, is het verstandig om de reis goed voor te bereiden. In de eerste plaats is het goed om je te verdiepen in de regels van het vakantiepark, maar daarnaast vergt het ook wat meer planning qua inpakken en rijden. 

Veilig vervoer

Om de reis naar het vakantiepark veilig te laten verlopen, kun je bijvoorbeeld een autobench, hondenautogordel of hondenrek gebruiken. Als je hond niet gewend is om in de auto te zitten, is het raadzaam om dit ruim van tevoren te gaan oefenen, zodat je hond op het moment zelf zo min mogelijk stress heeft. Wanneer je ver moet rijden, is het handig om een waterfles voor honden AL mee te nemen, zodat je je hond onderweg wat te drinken kunt geven. 

Ontvlooien en ontwormen

Zorg er ook voor dat je hond voor vertrek vrij is van vlooien en wormen en dat hij beschermd is tegen teken. Jouw hond zal niet de eerste zijn de het huisje op het vakantiepark betreedt en ook niet de laatste. Aangezien geen enkel hondenbaasje graag een vlooienplaag mee naar huis neemt, is het wel zo netjes om ervoor te zorgen dat je hond vrij is van parasieten. Daarbij kan je hond in het bos gemakkelijk teken oplopen, met een goed middel tegen vlooien en teken kun je dit voorkomen.

Lees ook: Wat is het beste middel tegen vlooien en teken bij honden?

Ruim uitwerpselen op

Op sommige vakantieparken is voor je hond een hondentoilet aanwezig. Vaak zijn hier ook poepzakjes en prullenbakken aanwezig. We raden je echter aan om zelf ook altijd hondenpoepzakjes AL mee te nemen, zodat je eventuele ongelukjes meteen kunt opruimen. Zo blijft het vakantiepark netjes en zullen andere mensen zich niet zo snel storen aan jouw lieve viervoeter.

Paklijst vakantiepark met hond

Als je naar een vakantiepark gaat met je hond, zul je niet alleen je eigen spullen in moeten pakken, maar ook die van je hond. Controleer vooraf welke voorzieningen er in het huisje aanwezig zijn, zodat je niet onnodig veel spullen meeneemt.

Conclusie over de leukste vakantieparken met hond in de Nederland

Er zijn in Nederland verschillende vakantieparken waar huisdieren zijn toegestaan. In een aantal parken zijn zelfs speciale accommodaties voor een verblijf met honden. In deze huisjes zijn bijvoorbeeld een hondenmand, hondenbench en voerbakken aanwezig. Je kunt in Nederland heel goed op een vakantiepark aan zee met je hond terecht, maar bijvoorbeeld ook op een vakantiepark op de Veluwe. We hopen dat je na het lezen van dit artikel een geschikt vakantiepark voor je vakantie met hond hebt gevonden.