Veilige ruimte voor je hond  

Een hond is meer dan een huisdier, het is een vriend. Daarom is het ook zo belangrijk dat je er alles aan doet om zo’n veilig mogelijke ruimte voor je hond te creëren. Je wil tenslotte dat hij zich volledig thuis voelt en helemaal tot rust kan komen. 

Naar buiten 

Een hond is een actief beest en wil graag veel naar buiten. Je hoeft nog maar het woord ‘wandelen’ uit te spreken en hij staat al te kwispelen om te vertrekken. Ben je overdag vaak weg van huis door je werk of andere verplichtingen? Dan is het belangrijk dat je hond toch op een of andere manier zelf naar buiten kan. Dat kan bijvoorbeeld door een hondenluik te installeren in jullie achterdeur. Oefen wel vaak genoeg met je hond als je zelf thuis bent, zodat je zeker bent dat hij het luik goed kan gebruiken. 

Omheining 

Omheining 

Of je nu wel of niet thuis bent, je tuin moet een veilige ruimte zijn voor je hond. Daarom is het ook zo belangrijk dat de tuin goed omheind is. Uit enthousiasme voor voorbijgangers of bij het zien van de kat van de buren, zou je hond anders per ongeluk kunnen ontsnappen. En het laatste wat je wil, is dat hij op een drukke baan belandt, toch!? Om er zeker van te zijn dat ook grote honden niet over de omheining kunnen springen, is het aan te raden om een draad of een hek van minimum 1m80 groot te plaatsen.  

Ongedierte

Iedereen heeft in zijn tuin wel eens last van ongedierte zoals muizen of ratten. Die wil je liever kwijt dan rijk natuurlijk, dus het is belangrijk dat je op de juiste manier aan ongediertebestrijding doet. Let bijvoorbeeld op met het gebruik van vergif. Hoewel muizen- of rattenvergif niet schadelijk is voor mensen, kunnen sommige varianten wel dodelijk zijn voor je hond. Klemmen zijn in dat geval bijvoorbeeld een beter alternatief. 

Garage 

Een hond moet een plekje hebben om naar toe te gaan als hij alleen wil zijn. Soms heeft hij zelfs even genoeg van de prikkels die hij van zijn eigen gezin krijgt. Dan kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat hij zich altijd in de garage kan terugtrekken. Maar ook hier wil je liever ongedierte, zoals voorraadinsecten of houtaantastende insecten, vermijden. Dat kan je eventueel proberen via fumigatie, een techniek die vaak gebruikt wordt om containers ongediertevrij te maken. Let hier wel op dat de ruimte lange tijd verlucht wordt waardoor alle giftige gassen weg zijn vooraleer je huisdier zich hier terugtrekt. En doe ook zeker beroep op een professionele firma zodat je zeker bent dat alles veilig verloopt.