Waarom een hond als huisdier

Je bent het of je bent het niet: een dierenmens. De een kan niet wachten om 5 honden te kunnen nemen en de ander moet er niet aan denken. Honden kennen veel voor- en nadelen. Maar de voordelen wegen natuurlijk het zwaarst mee. Althans, bij dierenmensen. Daarnaast is het ook erg afhankelijk van je leefstijl. Ben je weinig thuis? Dan is het niet handig om een hond te nemen. Deze zal veel alleen moeten zijn wat ook jou problemen kan opleveren. Hij gaat zich vervelen en kan dingen in je huis slopen. In dit artikel belichten we de voordelen want deze wegen natuurlijk zwaarder mee!

1. Gezelligheid

Mensen nemen vaak een hond omdat een hond gezellig is. Wanneer je thuis komt is er altijd iemand die op je wacht. Daarnaast ben je nooit alleen. Een hond zoekt de warmte en gezelligheid op en zal altijd in je buurt blijven. Ga jij naar de keuken? Grote kans dat hij hier ook gaat liggen, ga jij naar de hal? Ook dan zij hij je wellicht volgen.

2. Beweging

Een voor- en nadeel aan een hond is dat je deze moet uitlaten. Erg leuk natuurlijk als je veel tijd hebt en het mooi weer is. Maar ook als het regent en je haast hebt moet jouw hond uitgelaten worden om zijn behoefte te kunnen doen. Je wil natuurlijk niet dat hij of zij dit in huis doet. Daarnaast zal je hem/haar ook moeten verzorgen. Het ontvlooien met bijvoorbeeld frontline combo zal je regelmatig moeten doen om er zeker van te zijn dat je huisdier geen last van deze beestjes heeft.

3. Een band opbouwen

In tegenstelling tot veel huisdieren is een hond een dier waarmee je echt een band op kan bouwen. Hij luistert naar je en begrijpt je in veel gevallen. Hij weet ook precies wat wel en niet mag.